Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Camerunului, după victoria echipei sale în fața Braziliei: 'Nu ne-am calificat, dar am arătat că putem juca foarte bine'

digisport.ro
cupa mondiala

Rigobert Song, selecţionerul naţionalei Camerunului, a afirmat vineri seara, după victoria cu 1-0 a echipei sale în faţa Braziliei, la ultimul meci din Grupa G, că în ciuda faptului că "leii neîmblânziţi" nu au acces în optimi, au demonstrat că pot juca foarte bine, scrie AFP.

"Când te califici la un turneu final, scopul este bineînţeles să ajungi în finala competiţiei. Am câştigat cu Brazilia dar avem o dezamăgire, ne-am dat seama că am puteam juca mult mai bine la acest turneu final. Avem o echipă tânără, i-am văzut pe cei tineri cum au progresat de la un meci la altul. Acum avem o competiţie care urmează în 2024 (Cupa Africii), suntem pe un drum bun, vreau să încurajez echipa. Cupa Mondială ne-a permis să învăţăm, să nu mai repetăm greşeli, ne-a arătat că putem fi foarte competitivi. Este un regret, ne-am dat seama că puteam face mai bine, există acest mic regret, dar trebuie să vedem lucrurile altfel. Eu sunt mulţumit, nu credeam să ajung vreodată să văd cum la o Cupă Mondială, Camerun învinge Brazilia, este o victorie istorică pentru noi. Felicitări jucătorilor mei, păcat că ne oprim aici, dar trebuie să păstrăm partea pozitivă", a spus Song, potrivit Agerpres.

Selecţionata Camerunului a învins echipa Braziliei cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, însă nu a reuşit calificarea în optimile de finală.

''Leii neîmblânziţi'' au câştigat prin golul lui Vincent Aboubakar (90+3) meciul cu o echipă a Braziliei care s-a mulţumit cu puţin şi care a crezut cu simpla prezenţă pe teren va fi de ajuns pentru a obţine victoria în faţa unei formaţii cu şanse mici de a merge mai departe.

Camerunezii au făcut cel mai bun meci al lor la acest turneu final şi au obţinut o victorie pe care o aşteptau din 2002. Africanii aveau opt înfrângeri consecutive la Cupa Mondială după meciul pierdut la debutul turneului din Qatar, iar apoi au remizat cu Serbia şi au învins Brazilia.

Camerunul nu a mai obţinut o calificare în optimile de finală din 1990, când ajungeau până în sferturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.