Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Elveţiei, Murat Yakin, se află într-o situaţie dificilă, conform presei

spotmedia.ro
elvetia steag

Murat Yakin, selecţionerul naţionalei de fotbal a Elveţiei, este cu spatele la zid, comentează site-ul radioteleviziunii RTS după un nou pas greşit al echipei sale, remiza obţinută dramatic în meciul de acasă cu Belarus, duminică, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, din care face parte şi România.

"Casa arde. Naţionala Elveţiei trece printr-o adevărată furtună pentru prima dată din 2014, când Vladimir Petkovic şi-a început mandatul cu două înfrângeri împotriva Angliei şi Sloveniei. Meciul încheiat 3-3 împotriva Belarusului îl expune criticilor pe Murat Yakin. Antrenorul din Basel are la dispoziţie o lună pentru a restabili situaţia. Pentru a reda echipei sale acea rigoare defensivă care a fost marea sa forţă în toamna lui 2021. În primele şapte meciuri ale lui Yakin la cârma naţionalei, Elveţia a primit doar două goluri. Dar de la victoria cu 4-0 împotriva Bulgariei, la Lucerna pe 15 noiembrie 2021, Elveţia a primit 31 de goluri în 20 de meciuri", scrie site-ul RTS, potrivit Agerpres.

"O calificare la EURO 2024, chiar obţinută in extremis, îl va asigura pe Yakin că-şi va păstra postul. De la numirea lui Kobi Kuhn în 2001, niciun selecţioner nu a fost debarcat pe parcurs. Cei care visează o instalare a lui Lucien Favre vor trebui deci să mai aştepte", adaugă site-ul citat.

"Trebuie să rămânem echilibraţi în faţa criticilor", a afirmat Federaţia elveţiană de fotbal (ASF). Potrivit Federaţiei, contractul lui Yakin, care este valabil până la sfârşitul anului, va fi reînnoit automat până la turneul final al EURO 2024 în cazul calificării.

Duminică, Elveţia a marcat prima prin Xherdan Shaqiri (28), dar apoi Belarus a punctat de trei ori la rând, prin Max Ebong (61), Denis Poliakov (69) şi Dmitri Antilevski (84). Nati a smuls egalul prin reuşitele lui Manuel Akanji (89) şi Zeki Amdouni (90).

Yakin este în mare măsură responsabil pentru incredibilul pas greşit în faţa Belarusului, selecţionată aflată doar pe locul 105 în clasamentul FIFA, consideră RTS, potrivită căreia tehnicianul a greşit netitularizându-i pe Dan Ndoye şi Denis Zakaria. În schimb, Yakin nu putea să prevadă evoluţiile slabe ale lui Fabian Schaer şi Ricardo Rodriguez.

În fine, a reapărut problema portarului, notează RTS. Deja în dificultate în remiza din iunie împotriva României (2-2 la Lucerna), Yann Sommer nu a fost ireproşabil la primele două goluri ale Belarusului, iar numeroase voci cer titularizarea lui Gregor Kobel în locul său, selecţionerul fiind în faţa unei adevărate dileme.

Până pe 15 noiembrie, Yakin trebuie să ia o decizie privindu-i pe Sommer şi Rodriguez. În acea zi, Elveţia va întâlni în principiu Israelul pe teren neutru.

Elveţia este acum pe locul 2 în clasamentul grupei, la un punct în spatele României, având însă un meci mai puţin disputat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.