Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semn de împăcare? Alteța Sa Regală Principesa Elena i-a trimis o scrisoare fiului său, Nicolae, după nașterea nepotului Mihai

Nepotul Regelui Mihai, Nicolae, exclus de fostul suveran din linia de succesiune, anunța, vinerea trecută, că soția sa, Alina Maria, a născut un băiat la Spitalul Polizu din Capitală.

„Cu recunoștiință profundă pentru darul Proniei Divine și cu o nemărginită bucurie, vă împărtățesc nașterea fiului meu Mihai pe 15 aprilie, la ora 02.05. Stănepotul Regelui Mihai a venit pe lume la Spitalul Polizu din București”, anunța nepotul Regelui Mihai, Nicolae.

De la Casa Regală, mama lui Nicolae, Alteța Sa Regală Principesa Elena, a transmis un mesaj ce ar putea fi interpretat ca un prim semn de reconciliere. Principesa Elena spune că mesajul este transmis în numele întregii Familii Regale.

”Alteța Sa Regală Principesa Elena a aflat cu mare bucurie vestea nașterii celui de-al treilea nepot al său, Mihai, fiul lui Nicolae și al soției acestuia Alina-Maria.

Principesa Elena, alături de întreaga Familie Regală, urează nou-născutului sănătate, înțelepciune și noroc în viață!”, se arată în mesajul transmis de mama lui Nicolae. Textul este însoțit de o fotografie ce face parte din colecția personală a Principesei Elena și care înfățișează pe cei doi copii ai săi, Nicolae și Karina.

content-image

Nicolae Medforth-Mills și soția sa Alina mai au o fiică, Maria-Alexandra, care s-a născut în 7 noiembrie 2020, tot la Maternitatea Polizu, din Capitală.

În 2015, Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu era precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală. Din document reieşea însă, indirect, că acesta avea legătură cu stilul de viaţă a principelui Nicolae.

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se arăta în comunicatul Casei Regale la acea vreme.

'Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat', se mai spunea în comunicat.

Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Nicholas Medforth-Mills (principele Nicolae al României) este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, fiind al treilea în ordinea de succesiune dinastică.

În 2014, Nicolee a fost primit la palatul Buckingham de către regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în cadrul unei vizite oficiale intreprinse de principesa Margareta la Londra. Anul acesta, principele dezmoştenit a anunţat că se va căsători cu o româncă, Alina Maria Binder, în vârstă de 29 de ani. Căsătoria a fost aprobată de Regele Mihai, potrivit fostului principe.

După excluderea lui Nicolae, linia de succesiune a Casei Regale a României arată în felul următor: Alteţa sa Regală Principesa Margareta, Alteţa Regală Principesa Elena, Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills (fiica Elenei şi soara lui Nicolae), Alteţa Regală Principesa Sofia (a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana), Elisabeta Maria Biarneix (fiica Sofiei) şi Alteţa Regală Principesa Maria a României (a cincea fiică a Regelui Mihai).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.