Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMN RĂU pentru Darius Vâlcov și Liviu Pop! Un celebru profesor universitar a fost CONDAMNAT, după ce a spus despre FDGR că e continuatorul fasciștilor

FDGR
FDGR Forumul German

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a anunţat, marţi, că a câştigat un proces împotriva prof.univ.dr Ioan Scurtu, pentru încălcarea dreptului la imagine prin publicarea articolului "Schimbarea la faţă a Grupului Etnic German".

"În urma procedurilor contencioase declanşate de către F.D.G.R. pentru atingerile aduse drepturilor sale la imagine, instanţele competente din Bucureşti au constatat încălcarea de către prof. univ. dr. Ioan Scurtu a acestor drepturi prin publicarea articolului mai sus amintit, l-au obligat pe acesta din urmă să înceteze orice încălcare a acestor drepturi, i-au impus ştergerea articolului din mediul virtual, respectiv de pe blog-ul său personal, să publice într-un număr din ziarul Cotidianul dispozitivul hotărârii, obligându-l în acelaşi timp la plata unei sume de bani (6.000 lei) către F.D.G.R. cu titlu de daune morale. Soluţia a devenit definitivă pe data de 04.10.2018", susţine FDGR într-un comunicat de presă.

Citește și: Lovitură imensă pentru Pro TV! Cu ce show a fost răpus de Antena 1

Cei din FDGR spun că au câştigat procesul, după ce profesorul universitar doctor Ioan Scurtu a publicat articolul în 2017, în ziarul Cotidianul.

"În data de 15 februarie a anului trecut prof. univ. dr. Ioan Scurtu a publicat în ziarul Cotidianul şi, ulterior, pe blog-ul personal, articolul intitulat 'Schimbarea la faţă a Grupului Etnic German din România', lansând în spaţiul public o serie de afirmaţii nefondate, tendenţioase şi profund denigratoare la adresa F.D.G.R., care au legitimat o campanie de presă îndreptată împotriva F.D.G.R. şi a minorităţii etnice germane, desfăşurată în paginile ziarului Cotidianul, în mediul online pe pagina www.cotidianul.ro şi amplificată pe un post de televiziune naţional la o oră de maximă audienţă. Printre afirmaţiile denigratoare ale lui Ioan Scurtu se aflau acelea că F.D.G.R. este continuatorul unei organizaţiei fasciste din timpul celui de-al doilea război mondial, calitate în care ar fi dobândit numeroase clădiri publice pentru care actualmente încasează de la statul român chirii consistente", se mai arată în comunicatul FDGR.

Citește și: Florin Călinescu șterge pe jos cu Liviu Dragnea: Ești praf. Noroi. Adică. nămol .

Știrea este un semn rău pentru Darius Vâlcov și fostul ministru al Educației, Liviu Pop. Aceștia au fost amendați, deja, cu contravențională în valoare de 2.000 de lei, respectiv cu avertisment, de CNCD, pentru că au afirmat în public că Forumul Democrat al Germanilor e organizație nazistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.