Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă al ministrului german al Apărării: avem PROBLEME

Ministrul apărării german, Ursula von der Leyen, a recunoscut luni existenţa unor probleme sistemice la nivelul forţelor armate ale ţării sale, după ce săptămâna trecută au izbucnit două scandaluri, printre care cel referitor la un ofiţer cu opinii de extremă dreapta ce s-a dat drept refugiat sirian, transmite DPA.

Citește și: Macron detonează BOMBA și anunță posibila ieșire a Franței din UE: Vom avea un Frexit

Citește și: Sorina Matei produce un TSUNAMI: dezvăluie CONTRACTELE lui Ghiță cu SRI


Într-o scrisoare adresată personalului militar în urma scandalurilor de săptămâna trecută, Ursula von der Leyen a menţionat că 'numărul de incidente este prea ridicat' şi că 'deciziile eronate în legătură cu comportamentul neadecvat, parţial la nivel superior, sunt prea grave', informează Agerpres

Ea s-a referit la două scandaluri devenite publice în cursul săptămânii trecute: cazul unui ofiţer cu opinii de extremă dreapta care s-a dat drept refugiat sirian şi plângerile multiple referitoare la hărţuirea unor soldaţi în landul Turingia, din estul ţării. 

Ofiţerul Franco A, al cărui nume complet nu a fost dezvăluit în conformitate cu legea germană privind confidenţialitatea, a fost arestat săptămâna trecută sub bănuiala că s-a dat drept refugiat sirian în landurile Bavaria şi Hessa în vederea comiterii de atacuri teroriste contra migranţilor. 

Separat, Von der Leyen şi-a anunţat decizia de a destitui un ofiţer superior într-un caz de hărţuire în care doi sergenţi sunt suspectaţi de abuzuri verbale împotriva unor soldaţi şi dictarea de pedepse disproporţionate contra lor. 

Ministrul apărării german a subliniat că incidentele respective au arătat că nu există consens la nivelul Bundeswehr (armata germană) cu privire la ceea ce constituie extremism de dreapta şi la tratamentul adecvat al personalului militar şi că aceste chestiuni trebuie să fie soluţionate. 

''Trebuie cu toţi să punem sub semnul întrebării practicile noastre de pregătire, de la echipe la ofiţerii care comandă'', a atras atenţia Ursula von der Leyen, adăugând că trebuie să fie introduse mecanisme de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.