Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ pentru femeile cu acid în buze: Reacții adverse la vaccinul anti-COVID

F. P.
www.realitatea.net
buze

Persoanele care au acid hialuronic în buze trebuie să se gândească de două ori înainte să se vaccineze cu serul produs de Moderna. Un comitet consultativ FDA a constat că - în timpul testelor clinice de peste Ocean - voluntarii care aveau acid hialuronic în buze sau pomeţi sufereau reacţii adverse la vaccinare, notează observatornews.ro.

„În aceste cazuri, pacienţii transpirau şi se inflamau în zona în care le fusese injectat acidul hialuronic”, afirmă Shirley Chil, medic dermatolog.

Este vorba de 3 volunari din cadrul studiului. Doi dintre ei se injectaseră cu acid hialuronic în pomeţi cu 6 luni înainte de vaccinare. Iar cel de al treilea îşi mărise buzele, la două zile de la inoculare cu serul produs de Moderna. Din fericire, specialiştii susţin că aceste reacţii nu sunt periculoase şi se pot trata uşor, la medic. „Toţi pacienţii au fost trataţi cu steroizi şi medicamente antihistaminice şi toate reacţiile adverse au dispărut”, mai afirmă medicul.

Specialiştii transmit astfel că femeile pot apela în continuare la aceste mici trucuri de înfrumuseţare, chiar dacă vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Iar asta deoarece reacţiile adverse sunt doar un răspuns al sistemului imunitar, care odată activat după vaccinare, vede acidul hialuronic ca fiind un corp străin în organism şi acţionează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.