Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă tras de deputatul Andrei Pop: Vine 1 iulie când se va liberaliza prețul la gaze iar autoritățile nu au făcut nimic pentru a-i pregăti pe români

Facebook
Andrei Pop

De la 1 iulie în România se va liberaliza prețul gazelor. Din acel moment se intră pe o piață liberă unde fiecare furnizor își va fixa prețul și fiecare român își va putea alege liber furnizorul. Doar că deși mai sunt câteva zile până la intrarea în vigoare a noilor reglementări, autoritățile nu au făcut nimic pentru a-i pregăti pe consumatori pentru noile realități.

Deputatul PSD, Andrei Pop, trage un semnal de alarmă și anunță că nici până acum Ministerul Economiei nu a stabilit numărul românilor care se încadrează în Categoria - consumator vulnerabil și mai mult... nu au existat campanii de informare:

”Ministerul Economiei nu se preocupă de consumatorii vulnerabili și nu a stabilit nici măcar numărul acestora începând cu data de 1 iulie, când va avea loc procesul de liberalizare a pieței gazelor naturale. De asemenea, datele sociologice arată că nici ceilalți consumatori nu au auzit de liberalizare și nu au suficiente informații. Slaba informare a populației este în primul rând un risc pentru cetățeni și o oportunitate pentru pentru marile companii de a crește prețul.

Barometrul Securității Energetice realizat de Inscop Research în perioada 25 mai – 5 iunie 2020 a evidențiat că în contextul iminentei liberalizări a pieței de gaze naturale, 48,8% dintre români au auzit că acest eveniment va avea loc începând cu 1 iulie 2020 şi doar 21,5% consideră că au informații suficiente cu privire la ce înseamnă și care sunt efectele liberalizării pieței de gaze. De asemenea, 50,2% nu au auzit de liberalizarea pieţei de gaze şi doar 5% dintre români consideră că au informații suficiente cu privire la ce înseamnă și care sunt efectele liberalizării pieței de gaze, în timp ce 77,6% apreciază că nu au informații suficiente. 0,9% nu știu sau nu răspund.

Având în vedere aceste date, i-am adresat o ÎNTREBARE ministrului economie:

• Care sunt măsurile luate de către Ministerul Economiei pentru a proteja consumatorii și mai ales pentru a le asigura o informare corectă și substanțială astfel încât să poate facă alegeri informate după data de 1 iulie 2020?

• De asemenea, ce se întâmplă cu consumatorii vulnerabili, cei care trebuie protejați oricum după liberalizare, ce planuri are ministerul pentru aceștia și ce măsuri vor fi luate?

• Ce veți face, domnule ministru, dacă prețurile la gaze naturale nu vor scădea pentru consumatorii persoane fizice așa cum previzionează specialiștii și așa cum ați declarat și dumneavoastră că este normal să se întâmple ?”, întreabă parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.