Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ tras de omul de la care a pornit scandalul Cambridge Analytica:România este o zonă fierbinte pentru propaganda rusă.Alegerile, principala țintă

internet

Christopher Wylie, fost director in cadrul Cambridge Analytica, omul de la care a pornit scandalul privind datele personale extrase de la Facebook, susține că România este o zonă fierbinte pentru propaganda rusă.

„Ruşii cred că toate ţările din fostul bloc comunist sunt încă ale lor. Ruşii vor putere dar sunt faliţi, aşa că îşi exercită puterea prin propagandă. (...) România este o zonă fierbinte pentru propaganda rusă pentru că principala ţintă acum sunt alegerile europarlamentare”, a declarat Christopher Wylie pentru ZF.ro.

Citeste si ALERTĂ la Bruxelles: Posibil atac islamist. Un polițist a fost rănit

„Companiile care deţin aplicaţiile ştiu şi văd asta. Ei văd că un grup mare de conturi postează astăzi pe un subiect iar mâine pe un cu totul alt subiect, ceea ce înseamnă că sunt grupuri de conturi utilizate doar pentru propagandă. (..)Prin 2011-2012, mai mulţi generali ruşi scriau şi publicau comentarii şi declarau prin conferinţe că lor li se pare incredibil faptul că Vestul dublează bazele de date şi personalităţile oamenilor în online prin reţele sociale, dar mai ales faptul că aceste baze de date sunt deschis”, a explicat Christopher Wylie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.