Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMNAL DE ALARMĂ tras de Partidul Republican: 'În ianuarie va fi adevăratul dezastru economic'

PRR
Partidul Republican din Romania PRR sigla

Radu Lupas, președinte executiv al Partidului Republican, trage un semnal de alarmă, într-o postare pe Facebook, cu privire la situația dezastruoasă în care se află România.

"Radu Lupas, Președinte Executiv al Partidului Republican: În ianuarie va fi adevăratul dezastru economic. Firmele care vor supraviețui până atunci vor fi în colaps. HoReCa, sacrificată de jocuri electorale

Sunt antreprenor în industria HoReCa de peste 10 ani. Am creat sute de locuri de muncă și mi-am dus businessul pe alte două continente. Sunt absolut uluit să aud Guvernul cum susține că a gestionat perfect criza economică și că a luat cele mai bune măsuri pentru salvarea afacerilor și a locurilor de muncă.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

În realitate, pentru antreprenori, Guvernul a luat, teoretic, doar două măsuri majore- plata șomajului tehnic și programul IMM Invest. Ultimul este însă foarte discutabil, au fost sprijinite băncile și afacerile bogate. În realitare, s-au calificat să primească bani prin acest program doar firmele bancabile. Din cauza condițiilor impuse pe șest, despre care ministrul Florin Cîțu n-a suflat o vorbă, 43.000 de antreprenori au fost refuzați. Și doar unii au avut privilegiul de a a primi un răspuns motivat în scris de la bancă.

Cât privește șomajul tehnic, deși măsura în sine a fost bună, Guvernul și-a arătat limitele din nou- banii au venit și vin cu întârziere în cazul multor firme. În plus, infuzia de bani de la Guvern în economie, sperată de antreprenori, nu s-a realizat.

Dar cea mai mare problemă în acest moment este incertitudinea care există în România în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, aflată în foarte strânsă legătură cu alegerile. Guvernul sacrifică industria Horeca și o manipulează în funcție de interese electorale.

Citește și: Doi ani de la violențele din Capitală! Grupul Diaspora Pentru România anunță un nou protest

Dacă acum firmele încearcă doar să supraviețuiască, din toamnă lucrurile vor merge într-o direcție dramatică. Dacă firmele își păstrează toți angajații, o să falimenteze. După primul val de concedieri va urma un al doilea. Dacă până acum 875.000 de români au rămas fără un loc de muncă, imaginați-vă ce va însemna încă sute de mii de șomeri. În multe companii se lucrează deja la al doilea plan de restructurări. Businessurile care oricum erau inainte pe minus sau pe zero nu mai au nicio șansă de redresare și vor fi închise. La fel se va intampla, din păcate, și cu o mare parte din inițiativele antreprenoriale tinere existente în piață la momentul martie-aprilie 2020- ele nu mai dispun de șansa unei piețe corespunzătoare pentru dezvoltare.

Scenariile cele mai nefavorabile se întrevăd însă pentru ianuarie-februarie 2021. Din trei motive-economia și activitatea socială nu-și vor reveni cu un Guvern care ia măsuri doar de propagandă, fără să fie conectat la realitățile din piață, vom plăti din nou ratele amânate în timpul stării de urgență și în plus va trebui să achităm facturi mari la utilități. Cele 3 situatii combinate vor afecta puternic și destabiliza din nou fiecare familie din această țară.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect

În locul Guvernului Orban trebuie să vină niște profesioniști, nu amatori dornici doar de imagine și de voturi. Este singura noastră șansă !

Stop jocurilor politice!", se precizează în comunicatul partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.