Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de la Cotroceni: O schimbare politică dorită în an electoral - VIDEO

strategie

Anul electoral 2016 este unul care ar trebui să vină cu schimbări pe scena politică. Una dintre aceste schimbări este promovată şi de şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, şi vizează creşterea procentului de femei în politică.

"Reprezentarea femeilor în politică e una foarte importantă, cu atât mai mult cu cât s-a vorbit de schimbarea stilului de a face politică, de alte mentalităţi, alte practici. O schimbare a modului de a face politică înseamnă inclusiv o mai bună reprezentare a femeilor în spaţiul politic, cu atât mai mult cu cât e vorba de un an electoral, când actorii politici pot să impulsioneze acest proces într-o formă sau alta", a declarat Dan Mihalache, marţi, la conferinţa "Reprezentarea de gen în politică - provocări și soluții", organizată la Parlament.

Potrivit lui Mihalache, Administraţia Prezidenţială promovează egalitatea de gen, lucru care se vede şi în structura consilierilor prezidenţiali. Întrebat dacă susţinerea lui Iohannis faţă de Alina Gorghiu sa datorat faptului că este femeie, Mihalache a afirmat că, în acest caz, a constat în primul rând performanţa. Potrivit şefului Cancelariei Prezidenţiale, România ar putea avea oricând un premier femeie, dar "asemenea lucruri au un timing al lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.