Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMNAL important din NATO: Jens Stoltenberg atenționează că statele UE trebuie SĂ REDUCĂ dependența de importuri

Inquam Photos / Octav Ganea
stoltenberg

Semnal important din NATO. Secretarul genera al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie pregătite mai bine pentru crize medicale şi să reducă dependenţa de exterior în materie de aprovizionare cu produse esenţiale, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, conform Mediafax.

Citește și: Raed Arafat RĂSTOARNĂ TOT: Pandemia va veni în valuri, trebuie să învățăm să conviețuim cu ea

 

"Trebuie să extragem învăţături de pe urma acestei crize şi să ne pregătim mai bine pentru următoarea", a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Bruxelles înaintea unei reuniuni a miniştrilor statelor NATO pe tema efectelor pandemiei.

"Statele membre trebuie să acumuleze stocuri de produse", inclusiv medicale, "din producţie proprie, pentru a se evita dependenţa prea mare de exterior", a subliniat Jens Stoltenberg, citat de cotidianul Le Figaro.

"Această criză va avea consecinţe economice. Creşterea economică este afectată, la fel şi cheltuielile publice", a continuat Stoltenberg.

Statele NATO au asumat angajamentul de a aloca cel puţin 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, până în 2024. "Este prematur să spunem dacă aceasă criză va avea impact asupra acestui angajament. Deocamdată, aliaţii nu au furnizat date actualizate, încă pun accent pe problemele imediate, pe mijloacele de salvare a vieţilor", a spus Stoltenberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.