Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul mazilirii lui Ponta în PSD. Mircea Geoană, omul-cheie

geoana ponta

Noua situaţie din PSD îl pune într-o postură nouă şi pe fostul lider al partidului, Mircea Geană, cel care şi-a făcut un alt partid. Într-un comentariu remis redactiei stiripesurse.ro, fostul senator şi jurnalist Sorin Roşca Stănescu afirmă că "răsturnarea de situatie din PSD face inutila dizidenta lui Mircea Geoana". O revenire a acestuia în PSD ar repezenta semnalul mazilirii lui Victor Ponta.

"Formatiunea sa politica, Partidul Social Romanesc, a fost alcatuita din simplul motiv ca fostul presedinte al partidului a fost alungat de Victor Ponta. Si, trezindu-se in afara terenului de joc, Geoana s-a gandit ca isi poate face reintrarea prin infiintarea unui partid si prin incheierea, ulterior, a unei aliante. Acum, daca Ponta nu mai este, initiativa lui Geoana ramane in aer.

Nu exista prea multe motive pentru ca Liviu Dragnea sa nu accepte o reconciliere cu Mircea Geoana. Aceasta se poate face pe mai multe cai. Ar putea avea loc o alianta intre partidul lui Geoana si PSD, pentru sustinerea actualei majoritati parlamentare si care, eventual, sa-si intinda efectele pana la alegerile pe liste comune. Dar Geoana isi poate face reintrarea in hora politica a PSD, pur si simplu, acceptand o fuziune prin absorbtie. Ceea ce presupune dizolvarea partidului sau. In oricare dintre variante, Geoana va sti sa-si negocieze, pentru el insusi, un loc in prima linie socialista si, eventual, inca doua-trei pozitii pentru cei care i s-au alaturat.

In orice caz, in acest moment, plasarea formatiunii lui Geoana de partea PNL pare inadecvata. Oricum nu ar fi fost decat o alianta de circumstanta, condamnata sa sara oricand in aer.

Ma astept, asadar, ca Mircea Geoana sa execute, cu acceptul lui Dragnea, o rasucire, cu 180 de grade. Si in acel moment, vom sti ca cel eliminat, mai devreme sau mai tarziu, este Victor Ponta. Se pare ca asa stau lucrurile, nu numai la liberali, ci si la socialisti. Intotdeauna, cativa politicieni importanti sunt condamnati sa alerge in afara terenului", spune SRS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.