Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul primit de Putin din SUA, de la un oficial al Administrației Biden: Ce se întâmplă dacă liderul de la Kremlin opreşte războiul

sua rusia

Sancţiunile impuse de Statele Unite asupra Rusiei nu sunt "permanente" şi pot fi reduse în cazul în care Administraţia Vladimir Putin schimbă direcţia în conflictul militar din Ucraina, afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei Joseph Biden, anunță mediafax.

"Este vorba de o spirală negativă a reacţiilor. Blocăm capital, blocăm tehnologie, blocăm posibilul transfer de persoane talentate în Rusia, este o combinaţie de măsuri aplicate în această spirală care sunt accelerate pe măsură ce Vladimir Putin escaladează criza", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington, citat de CNN.

Preşedinţia SUA nu a precizat ce ar trebui să facă preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru reducerea sancţiunilor, dar oficialul citat a precizat că Washingtonul aşteaptă "modificarea direcţiei" în Ucraina.

"Dacă (Vladimir Putin - n.red.) va modifica direcţia, spirala negativă a reacţiilor va încetini şi este posibil să inverseze direcţia. Nicio măsură nu este permanentă. Singurul aspect care este permanent sunt vieţile care au fost pierdute, aceastea nu vor putea fi aduse niciodată înapoi. Dar sancţiunile au rolul de a reacţiona la condiţiile de pe teren şi de a exercita presiuni pentru rezultatul pe care îl vrem", a subliniat oficialul american.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Statele Unite au aplicat sancţiuni masive împotriva Rusiei. Washingtonul cere Uniunii Europene să reducă dependenţa energetică de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.