Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnătura creatorului Star Trek merge acolo unde niciun NFT nu a mai ajuns: ADN

trekmovie.com
Gene Roddenberry

„El Primero” sau „Primul” NFT în viață imortalizează un moment economic din istoria SF prin fuzionarea tehnologiei viitoare cu istoria Star Trek. Semnătura producătorului Star Trek, Gene Roddenberry, a mers cu îndrăzneală acolo unde niciun NFT nu a mai ajuns – în codul vieții în sine.

În 1965, Roddenberry a semnat un contract cu Desilu Productions de la Lucille Ball pentru a finanța Star Trek. Pe 30 noiembrie, acea semnătură a fost transformată într-un simbol nefungibil ( NFT ) și implantată în codul ADN al unei celule bacteriene vii – la 30 de ani după moartea legendei SF, conform cointelegraph.com

Roddenberry Entertainment îl descrie ca fiind primul „Living Eco-NFT” și o „adevărată intersecție între știință și science fiction”. Piesa se va replica și crește odată cu divizarea celulelor organismului.

„Atâta timp cât bacteria rămâne vie, celula se poate dubla într-un ritm care va crea peste un miliard de copii ale Eco-NFT peste noapte.”

Este expusă ca o piesă de artă intitulată „El Primero” – în spaniolă „The First” – la Miami în timpul Art Basel 2021.

La piesa a colaborat CEO-ul Rational Vaccines și regizorul câștigător al Emmyului, Agustin Fernandez. „Stocarea informațiilor în ADN reprezintă o categorie complet nouă de posibilități atunci când vine vorba de arhivarea datelor”, a spus el.

„Oferă stocare durabilă, ecologică, cu capacități exponențial mai mari decât orice are de oferit în prezent piața.”

NFT-urile trăiesc pe blockchain-ul Solana (SOL) cu sprijin de la Metaplex Studios.

„Blockchain-ul Solana oferă o platformă extrem de eficientă din punct de vedere energetic pe care creatorii NFT pot să se bazeze”, a declarat Stephen Hess, CEO interimar al Metaplex Studios.

Dr. Paul Predki a fost responsabil pentru codificarea datelor digitale ale NFT într-o secvență de ADN și apoi stocarea aceluiași ADN într-o celulă bacteriană care se auto-replica în mod natural.

Star Trek nu este străin de obiectele de colecție sau NFT. În iulie 2020, fanii Star Trek au cumpărat 125.000 de cărți de tranzacționare NFT cu „Captain Kirk” William Shatner pe WAX ​​Blockchain. În iunie 2020, Shatner a vorbit despre NFT într-un interviu Cointelegraph Magazine : „Revoluția vine, nu doar în străzi, ci în eter. Este o revoluție a cunoașterii.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.