Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnificația deosebită a ultimei decizii a lui Klaus Iohannis

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a ajuns luni în Croația, unde efectuează o vizită oficială de două zile și are întâlniri cu mai mulți oficiali croați. Decizia lui Iohannis de a vizita Croația are o semnificație deosebită. Asta pentru că niciun alt președinte român nu a vizitat Croația până acum, Iohannis fiind primul care merge în fostul stat iugoslav de când a aderat la UE.

Citește și: Acuzații fără precedent la adresa unui miliardar din România

Înainte de plecarea la Zagreb, șeful statului a declarat că va transmite oficialilor cu care va avea convorbiri dorința României privind o colaborare regională mai strânsă, el arătând și că se dorește să se dea un nou impuls dialogului și relațiilor regionale cu Croația.

Luni după-amiază, șeful statului român va avea, la sediul Guvernului croat, convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Croația, Zoran Milanovic. Ulterior, președintele Klaus Iohannis va fi primit, la Palatul Prezidențial din Zagreb, unde va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar-Kitarovic. Cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună.

Tot în cursul serii de luni, la Palatul Prezidențial din Zagreb, se va desfășura dineul oficial oferit de președintele Republicii Croația în onoarea omologului său român. În a doua zi a vizitei, marți, președintele Klaus Iohannis va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial "Vocea victimelor croate — Zidul durerii".

Totodată, șeful statului român se va întâlni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu președintele acestui for, Josip Leko.Din delegația care îl însoțește pe președintele Iohannis în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, secretarul de stat în MAE George Ciamba și deputatul Uniunii Croaților din România Giureci-Slobodan Ghera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.