Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnificaţia ultimului mesaj-surpriză al lui Mircea Geoană

geoana

Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a lansat duminică un apel către toţi oamenii de stânga din Parlamentul României pentru a sprijini interesele salariaţilor, pensionarilor şi ai tuturor celor care trăiesc din muncă, în contextul discuţiilor privind noul Cod fiscal. Geoană condamnă politica Guvernului de apărare a intereselor "marelui capital".

Vezi AICI apelul lui Geoană!

Jurnalistul Ion Cristoiu oferă două posibile interpretări are mesajului surprinzător al lui Mircea Geoană, care îl pune într-o poziţie separată de restul formaţiunilor parlamentare. Potrivit lui Cristoiu, gestul preşedintelui PSRO este fie unul sincer, de stânga, fie unul menit doar să rupă din majoritatea parlamentară, prin atragerea oamenilor de stânga din PSD şi UNPR.

"1. Poate fi văzută, de exemplu, ca un moment de cotitură în politica de pînă acum a PSRO, mai precis, ca asumarea fățișă, fără echivoc, a unui Program politic de partid aflat la stînga PSD și, prin asta, atacînd partidul de Guvernămînt ca formațiune care nu mai reprezintă interesele „celor care-și cîștigă existența prin muncă”, ci „interesele marelui capital”. Dacă e așa, PSRO, partidul care a lăsat impresia c-a fost înființat pentru a-i îndeplini lui Klaus Iohannis dorința de a avea un Guvern al Meu cu mult înainte de alegerile din 2016, ar deveni, din aliat al PNL, adversar politic, prin atacarea tuturor partidelor de Dreapta, sau a celor deplasate spre Dreapta, precum PSD și UNPR. Pentru aceasta, ar trebui ca, indiferent de rezultatele reexaminării în Parlament a Codul fiscal, PSRO să treacă de acum încolo la o ofensivă spectaculoasă de pe poziții de Stînga.

2. Poate fi văzută, la fel de bine, și ca un șiretlic, prin care, Mircea Geoană, în numele forțelor interesate în debarcarea Guvernului Victor Ponta și înlocuirea cu Guvernul PNL, zis și Guvernul Meu al lui Klaus Iohannis, vrea să semene dihonie în rîndurile parlamentarilor PSD și UNPR, astfel încît aceștia să voteze împotriva Codului și prin asta pentru căderea Guvernului. Dacă e așa, Apelul lansat de Mircea Geoană rămîne doar un simplu pretext de a vota împotriva Codului al unor parlamentari PSD și UNPR strînși cu ușa de către Binomul SRI-DNA. În aceste condiții, ar trebui ca în zilele următoare, invocînd Apelul, parlamentari ai PSD și ai UNPR să anunțe că sînt împotriva Codului întrucît el reprezintă interesele Dreptei din România, or ei se consideră politicieni de Stînga", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.