Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnul unei schimbări: Bashar al-Assad, președintele Siriei, încheie Ramadanul în afara Damascului

metro.co.uk
ramadan

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, s-a deplasat vineri la Tartus, pentru a asista la rugăciunea Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul lunii de post musulman Ramadan, informează AFP, preia Agerpres.

Preşedinţia siriană a publicat fotografii cu Assad rugându-se în zori la moscheea Sayida Khadija din Tartus, oraş de coastă, lângă ministrul pentru Bunuri Religioase (Waqf) Mohammad Abdel-Sattar Sayyed şi lângă muftiul Siriei, Ahmad Badredine Hassoun.

Alte fotografii îl arată pe Assad înconjurat de zeci de enoriaşi, care îl salută cu ocazia Eid al-Fitr.

Oraşul Tartus de pe malul Mării Mediterane găzduieşte o bază navală rusă, Moscova fiind angajată militar în susţinerea preşedintelui Assad în războiul care sfâşie Siria din 2011.

Vezi și: Departamentul de Stat american comunică intenția SUA de a lua 'măsuri ferme și adecvate' în sud-vestul Siriei

După declanşarea conflictului, Assad părăseşte foarte rar Damascul, iar apariţiile lui în public sunt destul de rare. În ultimii ani, sărbătorile religioase au fost pentru el o ocazie de a întreprinde apariţii publice, uneori în afara capitalei siriene, în timp ce forţele pro-regim recuceresc tot mai multe teritorii. Cu ocazia Eid al-Fitr, Bashar al-Assad s-a deplasat la Homs în 2016, apoi la Hama, în 2017.

Din 2011, coasta de vest a Siriei a rămas bastion alawit, minoritate religioasă din care provine preşedintele Assad, el însuşi originar din provincia Latakia.

Revolta din Siria împotriva regimului Assad s-a transformat într-un război devastator în care sunt, la ora actuală, implicaţi o mulţime de actori locali, regionali şi internaţionali. Conflictul a făcut până acum 350.000 de morţi şi milioane de strămutaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.