Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat - audieri la Comisia de apărare/ Cazan: La aprobarea ordinului de intervenţie, vă asigur că s-a respectat legea ad-literam

Inquam Photos / George Calin
laurentiu cazan jandarm

Maiorul Laurenţiu Cazan, în prezent împuternicit director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la mitingul din 10 august, a declarat marţi că la aprobarea ordinului de intervenţie în Piaţa Victoriei a fost respectată legea ad-literam şi că va demonstra acest fapt în cadrul cercetărilor aflate în curs. 

"Referitor la aprobarea ordinului de intervenţie, pot să vă asigur că s-a respectat legea ad-literam. Şi asta o să o demonstrez eu pe timpul cercetărilor în curs. (...) În ceea ce priveşte starea de sănătate a colegei mele (jandarmeriţa bătută - n.r.), vreau să vă aduc la cunoştinţă că acela a fost primul diagnostic (fractură de coloană - n.r.) acordat la faţa locului de către medicul prezent în zona Piaţa Victoriei. Mă bucur foarte mult că nu s-a confirmat acel diagnostic şi că aceea a fost o ştire falsă. Vă spun cu toată sinceritatea. Totodată, vreau să vă aduc la cunoştinţă că şi jandarmii sunt cetăţeni, şi ei au drepturi", a afirmat Cazan, în Comisia de apărare de la Senat, conform agerpres.ro

La rândul său, colonelul Ionuţ-Cătălin Sindile, în prezent împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, a spus, în cadrul audierilor de la Senat, că protestul din 10 august a fost ilegal, subliniind că persoanele care se află cu steaguri în spaţiul ocupat permanent din centrul Pieţei Victoria încalcă legea. 

În context, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Liviu-Tit Brăiloiu, a susţinut: "Nu ne face deloc onoare să trecem zilnic şi cetăţeni români, şi turişti, şi cetăţeni străini prin faţa Guvernului României şi să vedem două - trei personaje, care, după părerea mea, sunt oameni certaţi cu aceste legi". 

Întrebat, în comisie, de senatorul USR Eugen Dircă dacă pe 10 august a respectat jurământul depus, colonelul Sindile a precizat că a respectat legea. 

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şefii din Jandarmerie Laurenţiu Cazan şi Ionuţ-Cătălin Sindile au fost audiaţi marţi în Comisia de apărare a Senatului în legătură cu evenimentele din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. În comisie este audiat şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.