Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat: Cauţiunea a cărei restituire nu a fost solicitată până la radierea societăţii comerciale trece în proprietatea statului

alephnews.ro
senat

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă, prin care se stabileşte că lipsa solicitării de restituire a unei cauţiuni consemnate la organele judiciare determină trecerea în proprietatea statului a bunului respectiv.

"Cauţiunea consemnată la organele judiciare a cărei restituire nu a fost solicitată până la radierea societăţii comerciale se consideră bun abandonat şi trece în proprietatea statului", stipulează propunerea legislativă.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de deputaţii USR Stelian Ion şi Ion Lazăr, "statul se află în imposibilitatea de a valorifica cauţiunile depuse de societăţile comerciale care au fost ulterior radiate, fapt ce a determinat ca instanţele de judecată să nu aibă posibilitatea de a lichida poziţiile înregistrate în Registrul de valori aferent acestei categorii de cauţiune".

Propunerea legislativă privind completarea art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.