Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat: Moment de reculegere în memoria luptătorilor împotriva regimului Ceauşescu

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Senatorii au ţinut marţi, în plen, la propunerea social-democratului Ovidiu Orţan, un moment de reculegere în memoria luptătorilor împotriva regimului Ceauşescu. 

"Având în vedere că mâine este 15 noiembrie, vă solicit să ţinem un moment de reculegere în memoria luptătorilor împotriva dictaturii Ceauşescu", a transmis, în plen, senatorul PSD Ovidiu Orţan, potrivit agerpres.ro

Revolta anticomunistă de la Braşov s-a declanşat la uzina de autocamioane 'Steagul Roşu' printr-o grevă începută în noaptea de 14 noiembrie 1987, continuată a doua zi cu un marş până în centrul oraşului, în faţa Comitetului Judeţean al Partidului Comunist Român. Portretul lui Nicolae Ceauşescu a fost dat jos de pe frontispiciul clădirii şi incendiat. 

A urmat intervenţia brutală a trupelor de securitate, au fost arestaţi oameni. După ce iniţial se anunţase pedeapsa capitală pentru muncitorii arestaţi, sub presiunea opiniei publice internaţionale, comuniştii au revenit asupra hotărârii şi, în urma unui proces înscenat, un număr de 61 de muncitori au fost deportaţi, iar pentru alte 27 de persoane au fost schimbate locurile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.