Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat: Sesiune extraordinară pentru ratificarea Acordurilor de Asociere UE - R.Moldova, Ucraina şi Georgia

senat


Biroul Permanent al Senatului a fost convocat joi, la ora 11,00.

Guvernul a aprobat sâmbăta trecută, în şedinţă extraordinară, cele trei proiecte de lege pentru ratificarea Acordurilor de Asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, de cealaltă parte. Tot sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordurilor.

Premierul Victor Ponta, dar şi alţi oficiali români şi-au exprimat în cursul săptămânii trecute dorinţa ca Legislativul României să fie primul dintre cele ale statelor UE care ratifică aceste acorduri.

'Ne-am luat un angajament: acela că imediat după semnarea la Bruxelles a Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Moldova, în primul rând, dar şi Georgia şi Ucraina, vom fi, sper, prima ţară care ratifică aceste acorduri. (...) Azi vreau să adoptăm în mod formal proiectele de legi privind ratificarea acordurilor (...) şi în felul acesta, Parlamentul, săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară, va putea să adopte legile şi urmează să fie promulgate. (...) Chiar cred că este un moment cu adevărat istoric acest pas pe care Moldova în special, dar şi Ucraina şi Georgia îl fac către UE', a afirmat premierul în şedinţa de guvern de sâmbăta trecută.

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat vineri Acordurile de Asociere la Uniunea Europeană, în marja Consiliului European de la Bruxelles. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.