Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea Cristiana Anghel îi face o cerere inedită lui Klaus Iohannis

iohannis

Senatorul ALDE Cristiana Anghel îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să decline invitaţia de a participa la şedinţa de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţinând că prezenţa şefului statului ar reprezenta "o sfidare a magistraţilor, a justiţiei şi a cetăţenilor de bună-credinţă" în condiţiile în care acesta are procese pe rol.

Citește și: Un fost secretar de stat a aflat de la șofer că a fost demis de Dacian Cioloș: Și eu sunt tehnocrat

"Domnul Klaus Iohannis a fost invitat să participe la şedinţa de bilanţ a CSM. Conform art. 133 din Constituţia României, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. Domnul Iohannis are procese pe rol. Îi solicit public domnului Iohannis să decline invitaţia. Potrivit legii, exercitarea contestaţiei în anulare nu suspendă hotărârea definitivă şi irevocabilă. Aşadar, până la o nouă pronunţare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate unei bănci", a afirmat Anghel într-un comunicat.

Citește și: Mai sunt doar 5 ani din era smartphone: Cu ce vor fi înlocuite telefoanele inteligente în 2020

În opinia sa, prezenţa şefului statului la şedinţa CSM reprezintă "o sfidare a magistraţilor, a justiţiei şi a cetăţenilor de bună-credinţă din România".

"Anul trecut, după participarea la o astfel de şedinţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a absolvit de acuzaţia de conflict de interese. Unii pot spune că a fost doar o simplă coincidenţă. Eu, personal, mă îndoiesc. Anul acesta miza este la fel de mare", a declarat Cristiana Anghel.

Detalii aici: Guvernul Ciolos tocmai a anuntat taxa pe supravietuire

Plenul CSM se reuneşte miercuri pentru a-şi alege noua conducere, pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru cea de vicepreşedinte procurorul Luminiţa Palade.

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM se află şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul 2015 în mandatul judecătorului Marius Tudose - preşedinte şi al procurorului Bogdan Gabor - vicepreşedinte.

La şedinţa CSM a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis, care, potrivit Constituţiei, prezidează lucrările Consiliului la care participă.

Citeşte şi: Promotorul 'taxei pe supravietuire' da teapa legal statului. Cum evita TAXELE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.