Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea Cristiana Anghel: Ştie cineva din această sală cine e, ca persoană fizică, acest MCV?

Cristiana Anghel

Senatoarea Cristiana Anghel a făcut deliciul parlamentarilor miercuri, 3 februarie, când, în încercarea de a-l apăra pe Gabriel Oprea, a întrebat de la tribuna Senatului dacă „știe cineva cine e, ca persoană fizică, cu nume și prenume, MCV (Mecanismul de Cooperare-Verificare - n.red.)”. Declarațiile ei au făcut furori, iar reacțiile internauților nu au întârziat să apară.

„E păcat că politicieni de marcă și de mare valoare ies în mediul online, public sau în media și spun: Vom face tot ce spune MCV-ul. Cine e MCV? Ştie cineva din această sală cine e, ca persoană fizică, cu nume și prenume, acest MCV? Ştie cineva ce interese sunt în spatele acestui MCV? Ştie cineva ce bani, mii de euro, sunt în spatele acestui MCV? Ce vrea MCV? Să fim o masă amorfă, nişte amoebe. Asta vrea. Dar noi suntem depozitarii suveranității poporului român, singura instituție din această ţară, iar votul nostru nu poate fi imperativ. (...) Nu știm unde e adevărul. Dar trebuie să înțelegeți că azi nu aprobați o cerere a Parchetului. Dumneavoastră veţi cere anchetarea colegului nostru. Fiecare s-o facă în funcția de propria conștiință. Dacă avem coloană vertebrală, vom face cum ne cere Constituția și propria conştiinţă”, a spus Cristiana Anghel.

Știrea despre declarația senatoarei Anghel a devenit repede viral și reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Printre cei care au reacționat online se numără și persoane publice.

„”Grevista” din Caracal a A3, ”prietena” ciobanilor: ”Știe cineva cine este MCV-ul ca persoană fizică, cine este EL cu nume și prenume?” Măi ”doamna” învățătoare, vezi că știe Ponta; întrebă-l pe el pentru că MCV-ul e ”frate” cu MTO-ul”, a scris pe Facebook președintele Senatului Universității din București, Marian Preda.

Mai mult, președintele Consiliului Național de Integritate, Ciprian Ciucu, le-a propus prietenilor de pe o rețea de socializare să rostogolească știrea despre declarațiile Cristianei Anghel cu hastag-ul #sieusuntmcv.

„Și eu sunt MCV! Dacă și tu ești, spune-i Cristianei Anghel și infractorilor pe care-i protejează acest lucru. Dă mai departe cu ‪#‎sieusuntMCV‬!”, a scris Ciucu pe Facebook.

Sursa foto: ziarelive.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.