Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Prin sprijinirea producătorilor pentru a avea costuri mai mici vom ajuta la combaterea inflatiei

alfred laurentiu mihai

”Implicarea PSD în sprijinirea producătorilor autohtoni pentru a avea costuri mai mici și produse mai competitive este vitală, iar această abordare nu numai că va contribui la combaterea inflației, dar va proteja consumatorii casnici.”, susține senatorul PSD Alfred Laurențiu într-o postarea pe contul personal de facebook.

”Vorbim despre implicare, despre viitor și despre progres, iar noua formulă îmbunătățită, care va fi aplicată începând cu 1 aprilie, are ca rezultat o ajustare a plafoanelor pentru producătorii și furnizorii de energie, în concordanță cu dinamica pieței.

De asemenea, nivelul compensațiilor acordate de stat pentru diferența dintre prețul de achiziție/distribuție și cel plafonat este ajustat corespunzător.

De exemplu, producătorii de gaz vor avea acum un plafon mai scăzut, de 120 lei/MWh, comparativ cu nivelul actual de 150 lei/MWh, pentru a-și maximiza profiturile.

Țin să precizez că acest lucru va duce inevitabil la scăderea prețurilor, întrucât piața liberă a energiei a coborât sub acest plafon. În ceea ce privește furnizorii, plafonul de decontare va fi redus de la 900 lei/MWh la 700 lei/MWh.

Sunt ajustări care reflectă o abordare progresivă care ar trebui să conducă la scăderea prețurilor și la o creștere a competitivității pe piață, lucru care va aduce beneficii semnificative pentru economia României.”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.