Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: PSD așteaptă explicații din partea ministerul Mediului în privința lemnelor de foc

Facebook
Alfred Laurențiu

”Cei mai mulți români din mediul rural depind de lemnul de foc pentru asigura încălzirea pe timpul iernii. Cu toate acestea, ministrul Mediului s-a grăbit să plafoneze prețul acestui tip de combustibil, fără a aplica, totuși, o compensare.”, susține senatorul PSD Alfred Laurențiu.

”Tanczos Barna limitează preţul lemnului de foc, dar nu oferă o subvenţie pentru prețul care depăşeşte 400 lei/ mc cu TVA inclus.

Practic, această măsură a plafonării nu ajută pe nimeni și, neexistând o factură sau un bon fiscal, sunt încurajate evaziunea fiscală,  tăierile ilegale, dar și o criză a lemnului pe piață.

PSD nu așteaptă doar explicații de la ministrul Mediului, ci așteaptă și soluții: trăim vremuri cel puțin tulburi, traversăm o reală criză a prețurilor, iar iarna se apropie.

Este necesară protejarea populației, protejarea pădurilor și aplicarea legii. Să nu uităm că o familie are nevoie de minimum 5 metri cubi ca să se încălzească pe durata anotimpului rece.

Preţul lemnelor de foc a fost plafonat, dar acestea au dispărut de pe piaţă.

Amenzile pentru nerespectarea limitării preţului de vânzare a lemnului de foc sunt din ce în ce mai multe, dar se pare că sancțiunile nu împiedică tăierile ilegale care distrug natura și habitatele.”, scrie acesta la pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.