Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Un nou record al Coaliției Austerității, creșterea șomajului la 5,7%

Facebook
Alfred Laurențiu

România condusă de Coaliția Austerității înregistrează un nou record negru, un șomaj care ajunge la 5,7% cu o tendință de creștere, astfel că numărul estimat in luna martie  2021 a fost de 478.000 de persoane, conform datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS), susține senatorul PSD, Alfred Laurențiu, într-o postare pe contul personal de Facebook.

”Toate aceste măsuri aberante, care au dus la închiderea multor afaceri, grădinițe și școli, au contribuit la pierderea multor locuri de muncă. Chiar și școala online a implicat  necesitatea de a sta acasă cu copiii, ceea ce a afectat în special femeile.

Deteriorarea climatului din piaţa forţei de muncă în acest an și jumăate a fost determinată și de incompetența în gestionarea crizei sanitare.

Într-un an și jumătate de guvernare  a PNL și aliaților săi de dreapta s-au anulat 3 ani de progres și de expansiune a pieței forței de muncă din guvernarea PSD.

#Detalii https://insse.ro/.../com_presa/com_pdf/somaj_bim_feb21r.pdf

În octombrie 2019 când PSD a plecat de la guvernare, somajul era 3,1% și ajuns acum la 5,7%, crescâns cu 84%. România a fost aruncată înapoi, în 2016 de Guvernul Cîțu și fapt extrem de îngrijorător, tendința se menține, tot mai mulți oameni îngroașă rândurile șomerilor.

Acesta este unul dintre efectele grave ale incapacității actualei guvernări de a gândi și aplica măsuri eficiente de sprijin economic.

În ceea ce privește sprijinul economic asigurat de guvern în pandemie firmelor afectate,

România este pe un dezonorant loc 124 în lume, conform clasament FMI, în compania unor state africane.

Dezastrul guvernării Cîțu este ilustrat și de faptul că dintre cei 1 milion de români care au venit în țară din cauza pandemiei, 80% s-au reîntors în statele europene în care munceau, din cauză că acest guvern Cîțu nu a gândit și nu a aplicat măsuri guvernamentale coerente și eficiente care să-i determine să-și găsească de lucru, aici în România.”, mai spune senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.