Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator american, critici dure pentru Giuliani, după scrisoarea trimisă în România

Fars News
Giuliani

Senatorul american Christopher Murphy afirmă că scrisoarea avocatului Rudy Giuliani, "purtător de cuvânt al lui (Donald) Trump", contrazice poziția Departamentului de Stat al SUA privind situația corupției din România, subliniind că avocatul a fost plătit pentru acest lucru.

Citește și: Procurorii din București, lovitură grea pentru Liviu Dragnea: i-au stricat ploile liderului PSD

Senatorii John McCain (republican) şi Christopher Murphy (democrat) au adresat luna aceasta o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care i-au cerut acesteia să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei.

"Cred că asta este o chestiune majoră. La începutul acestei luni, John McCain și cu mine am trimis o scrisoare Guvernului României, îndemnând confruntarea corupției. Apoi, Giuliani - purtător de cuvânt lui Trump - a trimis o scrisoare care contrazice atât scrisoarea noastră, dar și poziția Departamentului de Stat. Și a fost plătit pentru asta", afirmă senatorul american într-un mesaj pe Twitter.

Mesajul lui Murphy face trimitere și către un articol din The Washington Post, în care se afirmă: "O scrisoare pe care Rudolph W. Giuliani, unul din avocații personali ai președintelui Trump, a trimis-o oficialilor români care se opun luptei anticorupție din această țară a atras atenția Departamentului de Stat și a reînnoit semnele de întrebare privind continuarea activității sale pentru clienți străini în timp ce îl reprezintă pe președinte".

Un oficial american citat de Washington Post a declarat că "Rudy Giuliani nu vorbește în numele Administrației SUA privind politica externă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.