Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Marius – Alexandru Dunca, PSD Brașov: PSD este partidul care oprește pensiile speciale! Angajament respectat. Unde alții nu au putut, PSD poate!

Facebook
Marius Dunca

Partidul Social Democrat (PSD) a luat atitudine și a depus proiectul de lege care vizează desființarea pensiilor speciale acordate parlamentarilor. În contrast cu alte partide care doar promit să elimine aceste privilegii, PSD acționează concret și aduce în fața Parlamentului o inițiativă menită să pună capăt acestei practici inechitabile, transmite Marius - Alexandru Dunca, șeful PSD Brașov.

Inițiativa PSD corectează o „omisiune" în redactarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către cei de la USR, care au trecut cu vederea pensiile speciale ale parlamentarilor în lista pensiilor vizate pentru eliminare.

Este important de subliniat că USR a lansat o campanie populistă împotriva pensiilor speciale, însă faptul că au „omis" tocmai pensiile speciale ale parlamentarilor nu poate fi justificat ca o greșeală neintenționată. De asemenea, USR nu a luat nicio măsură în privința pensiilor speciale atunci când au fost la guvernare, chiar având în responsabilitatea lor Ministerul Justiției, care administrează cele mai mari pensii speciale din România. Prin urmare, aceștia nu au autoritatea morală să comenteze asupra acestui subiect, deoarece lumea a înțeles că nu au făcut nimic din ceea ce au promis.

Președintele Organizației Județene a PSD Brașov, Senatorul Marius – Alexandru Dunca a declarat: „ PSD este partidul care oprește pensiile speciale! Angajament respectat. Unde alții nu au putut, PSD poate. În calitate de reprezentant al PSD și promotor al dreptății sociale, sunt mândru să anunț că partidul nostru a depus proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este momentul să acționăm în mod concret și să punem capăt acestor privilegii nedrepte care aduc prejudicii grave societății. Este regretabil faptul că alte partide se limitează la promisiuni goale în ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale, în timp ce PSD acționează ferm și determinat. Am observat că USR, care a făcut mult zgomot pe această temă, a omis intenționat pensiile speciale ale parlamentarilor în PNRR. Aceasta nu poate fi trecută cu vederea ca o simplă greșeală, ci mai degrabă ca o neglijență intenționată.”

 

 

 

Inițiativa PSD reprezintă de fapt o reluare a unui proiect de lege anterior propus tot de PSD, care viza eliminarea pensiilor speciale. Prin această propunere, se abrogă dispozițiile referitoare la indemnizația pentru limită de vârstă prevăzute în Statutul deputaților și senatorilor (Legea 96/2000). Plata acestor indemnizații va înceta imediat după adoptarea legii.

„ Suntem hotărâți să luptăm pentru dreptate socială și să punem capăt privilegiilor nedrepte. Vom continua să acționăm în interesul cetățenilor și să construim o societate mai echitabilă și mai prosperă pentru toți românii. PSD rămâne dedicat principiilor sale și va continua să lupte pentru un viitor mai bun pentru România ."a mai transmis senatorul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.