Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator, despre MCV: 'O să le permită să ne împuşte'

senatul_romaniei

Senatorul Cristian Bodea (PNL) a declarat, în Biroul Permanent al Senatului din 20 aprilie, că daca există o nemulțumire la adresa Codului de Procedura Penala, acesta trebuie sa fie modificat în Parlament și a precizat în acest context legat de solicitarile DNA, că "MCV o să le permită să ne împuşte".

Contactat de stiripesurse.ro pentru a explica ce a dorit să spună mai exact prin afirmația "MCV-ul o să le permită să ne împuşte", senatorul a precizat că a subliniat 'prin exagerare' faptul că nu trebuie să stea MCV-ul în calea corectării Codului de Procedură Penală daca acesta lasa loc de abuzuri.

"Eu le-am propus să nu se mai plângă. Dacă tot există unele nemulțumiri față de presupuse excese ale DNA, haideți să modificăm Codul de procedura penala, pentru că procurorii procedeaza după lege. In felul acesta, daca modificam Codul, nici nu o sa se mai spuna ca punem frana DNA. Ei au spus ca nu se poate modifica Codul pentru ca nu ne permite MCV-ul. Dar Alina Bica a avut voie sa modifice Codul de procedura penala dar Parlamentul asta nu are voie? Am subliniat prin exagerare. Daca ne ascundem dupa MCV nu mai facem niciodata nimic. Cei de la Bruxelles, cred eu, pot intelege daca dorim sa corectam acest Cod de Procedura Penala. Am dat un exemplu prin exagerare", a declarat senatorul, pentru stiripesurse.ro.

Extras din stenograma Senatului in care s-a discutat despre documentele pe care DNA le-a cerut Senatului in cazul Dan Sova:

"(...)

Domnul Cristian-Petru Bodea: Pentru precedent, ca să lămurim şi aspectul acesta, nu putem noi trece undeva în Regulament, că-l putem modifica repede, procedurile astea ca să ştie şi oamenii de la DNA şi procurorii cum se pot adresa şi cui şi unde. Nu putem să le facem?

Domnul Ioan Chelaru: Da, dar este valabil pentru noi, nu-i valabil pentru ei. Modificăm Regulamentul dar este valabil pentru noi, nu este valabil pentru ei.

Domnul Cristian-Petru Bodea: Şi unde trebuie să modificăm atunci? Că dumneavoastră…

Domnul Ioan Chelaru: Codul de procedură penală.

Domnul Cristian-Petru Bodea: Haideţi să-l modificăm şi pe acela. (Discuţii în sală.) Noi ne tot plângem că ei abuzează de anumite… ele rămân în vigoare.

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu: MCV-ul…

Domnul Ioan Chelaru: Nu, nu, aici are dreptate el.

Domnul Cristian-Petru Bodea: MCV-ul, MCV-ul… mâine, poimâine, o să… MCV-ul o să le permită să ne împuşte…"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.