Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD, acuzat că a trimis documente falsificate la ANI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu cu privire la senatorul PSD Niculae Bădălău, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Bădălău, lider PSD Giurgiu, ar fi trimis către ANI documente falsificate pentru a o scăpa de incompatibilitate pe Mirela Delea, director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu şi preşedinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

ANI o acuză pe Mirela Delea nu a respectat dispozițiile art. 257, alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit cărora „Directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

De asemenea, întrucât persoana evaluată a transmis Agenției o adresă în care făcea trimitere la înscrisuri oficiale posibil falsificate (documente ce prezintă ștersături sau adăugiri evidente față de forma lor inițială), iar, în declarațiile de interese depuse în calitate de Director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu a menționat doar deținerea calității de membru PSD în scopul înlăturării posibilelor sancțiuni administrative care decurg din exercitarea simultană a funcțiilor de director al unei instituții de învățământ preuniversitar de stat și președinte în cadrul unui partid politic, au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, prevăzute de dispozițiile art. 320, alin. (1), art. 323 și art. 326 din Codul Penal al României.

Totodată, au rezultat aspecte ce constituie indicii de săvârșire a infracțiunii de fals în declarații și datorită adreselor înregistrate la PSD Giurgiu, transmise de către BĂDĂLĂU NICULAE (președintele PSD Giurgiu), prin care acesta declara faptul că DELEA MIRELA nu a exercitat funcția de Președinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către DELEA MIRELA a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, prevăzute de dispozițiile art. 320, alin. (1), art. 323 și art. 326 din Codul Penal al României.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu și în cazul lui Bădălău Niculae (Președintele PSD Giurgiu) în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 326 din Codul Penal al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.