Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD: România Educată nu doar că are multe restanțe, dar a rămas de-a dreptul repetentă

facebook.com
Alfred Laurentiu Mihai

Senatorul PSD, Alfred Laurentiu Mihai, susține că în toate școlile deschise ieri cu mare fast de președintele Iohanis, este un balamuc îngrozitor, după ce autoritățile au refuzat să introducă testarea periodică, care putea permite accesul la cursuri doar elevilor și profesorilor neinfectați.

După 2 ani școlari grav afectați de pandemie și de măsurile haotice ale autorităților, ni se promite o „Românie Educată”.

„Proiectul legislativ care ar urma să treacă prin Parlament se va concretiza, cel mai probabil, în 2022. Deci, încă un an pierdut. Cei care au făcut cât de cât școală, știu că dacă nu ne prezentăm la un examen în ziua și ora în care este programat, îl picăm și mergem la restanță, lucru considerat rușinos. Guvernul nu pare să sufere de acest simptom de rușine”, scrie senatorul pe pagina de Facebook.

El susține că România Educată nu doar că are multe restanțe, dar a rămas de-a dreptul repetentă. Singurele victime sunt noile generații, copiii noștri.

„Haosul din școli este creat și de decizia de a reduce numărul de elevi din clase, ceea ce are un efect contrar celui preconizat de autorități. Se creează aglomerație la intrarea și ieșirea din unitățile de învățământ și accentuează pericolul infectării. În plus, haosul este accentuat de faptul că autoritățile au fost incapabile de a finaliza lucrările de reparații, înainte de redeschiderea cursurilor și de a obține autorizațiile de funcționare. Prioritatea este ca elevii să meargă la școală, la ORICE FEL DE ȘCOALĂ. Chiar și la acele școli cu WC-ul în fundul curții”, precizează Alfred Laurentiu Mihai.

PSD le cere din nou miniștrilor Educației și Sănătății să nu-și mai bată joc de elevi, de profesori și de părinți și să introducă urgent testarea periodică în școli, care să asigure participarea la cursuri doar a persoanelor sănătoase și care să permită funcționarea școlilor cu clase normale, după un program normal.

„Și până la implementarea de cai verzi pe pereți prin 2030, noile generații au nevoie de educație astăzi. Iar educația se face cu oameni, cu resursă umană care trebuie, la rândul său, să fie într-o educație continuă. Educatorii, învățătorii, profesorii, nu ar trebui să aștepte miracole de la președinte, Guvern și Parlament. Copiii au nevoie de școală, să învețe să citească, să studieze limbi străine, să-și urmeze visurile. Copiii noștri ar trebui să reprezinte noua Românie Educată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.