Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator UNPR, solicitare pentru Victor Ponta

UNPR

Senatorul UNPR, Haralambie Vochițoiu, îi transmite premierului Victor Ponta o propunere de modificare a legii deszăpezirii prin care banii ce sunt alocați în acest domeniu să nu mai meargă către firmele de deszăpezire, ci către Armată, Jandarmerie sau ISU.

„Domnule Prim-ministru,
În fiecare iarnă, la momentul agravării situațiilor climaterice, zăpadă-viscol-ger, firmele ce au contracte cu CNADNR, consilii județene sau primării sunt depășite de situație, astfel multe localități din România rămân izolate și ceea ce este cel mai grav se pierd multe vieți omenești.
De fiecare dată în asemenea situații, singura soluție este de a se apela la Armata Română, Jandarmerie sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
Deszăpezirea unui kilometru de autostradă sau drum național a crescut în ultimii ani de peste patru ori, dar serviciile prestate au dezamăgit de fiecare dată.
Având în vedere aceste aspecte, consider necesar a se face o analiză serioasă pentru ca în iarna 2015-2016 să nu mai fie întâmpinate asemenea probleme, să fie reduse cheltuielile nejustificate, iar serviciile să fie prompte și de calitate.
Date fiind aceste considerente, vă rog să-mi răspundeți dacă Armata Română, Jandarmeria sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, împreună sau separat, pot prelua această activitate de deszăpezire pentru o mai bună eficiență și pentru reducerea cheltuielilor.
Sunt convins că ar presta un serviciu exemplar printr-o bună organizare și încrederea cetățenilor ar crește în mod deosebit pentru că aceste instituții vor avea oameni bine pregătiți, își vor achiziționa utilajele desfășurării acestui serviciu și nu vor plăti închirieri de utilaje la prețuri fabuloase.
Totodată, vă rog să mă informați dacă aveți în vedere să desemnați un minister ca unitate de achiziții publice centralizate pentru toate materialele necesare deszăpezirii la nivel național pentru a fi obținut un preț cât mai bun.
Prin adoptarea unui act normativ în acest sens, nu se încalcă principiul descentralizării, al autonomiei locale și deconcentrării serviciilor publice locale, consacrate de art. 120, alin. 1 din Constituția României.
În acest sens putem observa Deciziile Curții Constituționale nr. 136/2001 și 350/2014, precum și Directiva 2004/18/CE, Directiva 2004/17/CE, Directiva 1989/665/CE și Directiva 1992/13/CE.
Cu consideraţie”, susține Haralambie Vochițoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.