Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii au adoptat astăzi, 28 noiembrie 2018, Legea Adopţiilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
senat proteste

Legea Adopţiilor actualizată prevede printre altele eliminarea din procedura de adopție a procesului de identificare a rudelor de până la gradul al IV-lea, flexibilizarea derulării procedurii de adopţie pentru copiii care au împlinit vârsta de 14 ani, precum şi a grupurilor de fraţi care nu pot fi separaţi.

Legea prevede și faptul că se introduc deasemenea și noi stimulente financiare în vederea susţinerii familiilor care doresc să adopte un copil cu vârstă mai mare, cu handicap sau un grup de fraţi, în cuantum de 600 lei, respectiv 900 lei precum şi pentru achitarea unor servicii de recuperare sau reabilitare medicale, psihologice sau de altă natură, în cuantum de 1500 de lei pe an.

Dacă până acum procedurile de adopţie au fost extrem de complicate și au durat  foarte mult, odată cu schimbarea legii adopției, trebuie să intervină și o schimbare în mentalitatea persoanelor  care vor să adopte, deoarece studiile au arătat că  majoritatea dintre cuplurile care vor să adopte un copil, doresc spre adopție doar copii cu vârsta de până la 3 ani, pentru toți ceilalți copii cu vârsta de peste trei ani șansele de a fi adoptați devin extrem de reduse.

Vârsta pe care o au copiii adoptaţi nu are importanţă, important este doar  modul în care familiile adoptive se vor ocupa de  creşterea,  îngrijirea și educația copiilor adoptați, de dragostea și atenția pe care le-o vor oferi acestora, deoarece realitatea ne-a demonstrat că odată ce au devenit membrii unei familii, copii adoptați s-au schimbat total, au învățat să zâmbească și să spere.

Adoptartea acestei legi este un pas uriaș pentru România, care în acest fel nu va mai putea să condamne la o viață plină de lipsuri,  copii care trăiesc în orfelinate şi centre de plasament.

Credem că  se va reuși ca din două nefericiri - familii care se luptă să adopte copii  și copii care își doresc cu disperare o familie - să  poată răsării o unică fericire și avem credința și speranța că în viitorul apropiat  doar lacrimi de bucurie vor brăzda atât obrazii copiilor cât și ai viitorilor părinți!

Consider că prin această lege, s-a făcut un pas uriaș pentru copii din orfelinate și din centrele de plasament, care datorită procedurilor birocratice excesive au fost lipsiți până acum de  dragostea si căldura unei familii!” a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.