Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii au anuțat ce se întâmplă cu pensiile speciale ale primarilor

senat

Comisia pentru constituţionalitate a Senatului a menţinut, marţi, raportul favorabil la propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, acesta urmând să intre în dezbaterea plenului.

Raportul prevede că aleşii locali vor primi pensii speciale după un mandat întreg. Nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnaţi definitiv cu executare în exercitarea funcţiei de ales local, primar, viceprimar, preşedinte de consiliu judeţean şi vicepreşedinte de CJ. Nu se pot cumula pensiile de ales local şi cea de parlamentar. Această lege va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii pentru pensiile aleşilor locali vor fi acordaţi de la bugetele locale.

Citește și: Un nou VIOL ÎNFIORĂTOR șochează România: O elevă din Vaslui a fost violată, de colegi, în timpul orei de desen

Proiectul de lege a fost adoptat iniţial de Camera Deputaţilor şi de Senat, apoi a fost contestat la Curtea Constituţională, care a evidenţiat probleme vizavi de respectarea Legii fundamentale. Camera Deputaţilor a pus în acord prevederile acestei legi cu Constituţia. Comisia de constituţionalitate a redactat, în 25 aprilie, un raport care cuprindea prevederile adoptate de Camera Deputaţilor. Plenul Senatului a amânat însă, în 26 aprilie, luarea unei decizii în cazul acestui act normativ, la propunerea liderului grupului parlamentar al PSD, Mihai Fifor, proiectul fiind retrimis la comisia de constituţionalitate, titrează agerpres.ro.

Citește și: Se pregătește și ‘MAREA’ remaniere. Care sunt miniștrii pe făraș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.