DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorii au dezbătut proiectul indemnizaţiei lunare pentru urmaşii eroilor căzuţi la datorie

basilica.ro
plen senat

Senatorii au dezbătut în şedinţa de miercuri un proiect iniţiat de parlamentari liberali, USR PLUS şi UDMR, prin care se elimină condiţionarea acordării indemnizaţiei lunare urmaşilor şi părinţilor eroilor căzuţi la datorie de realizarea unor venituri mai mici de 50% din câştigul salarial mediu brut.

Propunerea legislativă vizează modificarea art. 18 din Legea nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat, scrie Agerpres.ro.

"Urmaşii eroilor militari care şi-au pierdut viaţa pe front primesc în prezent o indemnizaţie lunară egală cu câştigul salarial mediu brut doar dacă au venituri lunare mai mici de 50% din valoarea acestuia. Prin această iniţiativă legislativă vom elimina această nedreptate, astfel încât urmaşii eroilor noştri - copiii, părinţii, soţia sau soţul să aibă dreptul la această indemnizaţie, indiferent de veniturile pe care le realizează. Vă mulţumesc, în numele a 53 de familii care vor beneficia de efectele acestei iniţiative. Un stat demn, puternic şi liber nu are dreptul să fie meschin cu eroii săi. PNL va vota această iniţiativă", a declarat în plen iniţiatorul proiectului, senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare.

Senatorul USR PLUS George Mîndruţă a spus, la rândul său, că proiectul urmăreşte eliminarea condiţiei discriminatorii care stabileşte că urmaşii militarilor căzuţi pe câmpul de luptă trebuie să realizeze venituri lunare mai mici de 50% din salariul mediu brut.

"Prin această propunere legislativă se urmăreşte eliminarea condiţiei discriminatorii, care stabileşte că urmaşii militarilor căzuţi pe câmpul de luptă să realizeze venituri lunare mai mici de 50% din salariul mediu brut (...). Cu toate că nimic nu poate compensa suferinţa acestor familii, militarii trebuie să aibă siguranţa că urmaşii lor vor avea parte de o stabilitate financiară. Din acest motiv, vă invit să votaţi pentru această iniţiativă legislativă. Grupul USR PLUS o va face", a spus Mîndruţă.

Proiectul va fi votat în şedinţa de luni a Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.