Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii PSRO semnează pentru demiterea lui Tăriceanu

Senatorii PSRO se alătură demersului PNL și UNPR de a-l da jos pe Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea Senatului.

Anunțul a fost făcut de președintele PSRO Mircea Geoană care susține că Tăriceanu nu trebuia pus în această funcție.

"Da, fără îndoială...Nu trebuia pus de la început, pentru că a fost un troc între PSD, PC și ALDE. A fost o încercare de a folosi o funcție în statul român pentru a crește un partid politic, respectiv ALDE. Este totalmente neprincipial", a declarat fostul președinte al Senatului.

Mircea Geoană a criticat și modul artificial în care a fost creat ALDE.

"Este o chestiune care a fost de la început nefirească. Este natural ca un partid important să își numească în funcțiile importante, pe măsura ponderii sale politice, oameni în funcțiile reprezentative. Nu poți să pui de la un partid mic pe cineva în a doua funcție în statul român. A fost făcută în mod deliberat de către PSD și de către Tăriceanu pentru a crea o dificultate PNL și pentru a ajuta ALDE să crească. Vor să crească, să crească pe picioarele lor și nu pe fudulia scaunului pe care stă domnul Tăriceanu. Să se ducă frumușel să muncească, să alerge și să-și facă partid, dacă pot să facă partid, nu pe spatele unei funcții importante în statul român. Acest lucru este nefiresc, îl vom curma dacă vom putea și senatorii noștri vor fi alături de acest demers", a spus Mircea Geoană.

Președintele PSRO a mai spus că nu își dorește să fie din nou președintele Senatului.

În replică, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că nu se teme de demersul parlamentarilor PNL de a strânge semnături pentru schimbarea sa din funcție.

"Nu mă tem de astfel de demersuri și abordarea politică pe care am avut-o până acum voi continua să o am și în viitor. Cred că este pentru PNL un exemplu extrem de edificator privind modul de a gândi și de a face politică, un mod care este, evident, inspirat, copiat de la fostul PDL, care din ce în ce mai mult se manifestă ca fiind forța conducătoare (...) în cadrul actualului PNL. Nu fac decât să confirme ce am spus în ultima vreme: PNL, fostul partid istoric, a ajuns astăzi un fel de copie a fostului PDL, cu inspirația de la președintele pe care l-a avut PDL multă vreme", a afirmat luni Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Citește și PNL a făcut alianță cu UNPR – Vor capul lui Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.