Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii români intervin în ajutorul celor 300.000 de români din Serbia, defăimați de ziarele sârbe

citysmart.media
steag Serbia steag

Românii din Serbia, uitați de toate guvernele din ultimii ani, sunt supuși unor atacuri și presiuni pentru a renunța definitiv la limba, obiceiurile și rădăcinile românești. Presa sârbă îi defăimează pe cei aproape 300.000 de români din Serbia, publicând texte extremiste şi xenofobe la adresa lor. Senatorii din Comisia pentru românii de pretutindeni este solidară cu românii/vlahii din Timoc, Serbia, și a transmis că ”solicită încetarea imediată a unor asemenea practici îndreptate împotriva românilor/vlahilor din Timoc”.

Comisia pentru românii de pretutindeni a Senatului României a primit cu îngrijorare mesajul de protest pe care l-a transmis Partidul Neamului Românesc din Serbia, sub semnătura preşedintelui său, dr. Predrag Balaşevici, privitor la defăimarea publică produsă recent într-un cotidian din Serbia, la adresa comunităţii româneşti/vlahe din Timoc, unde trăiesc circa 300.000 de etnici români.

Comisia consideră că astfel de texte oferă publicului o imagine distorsionată despre etnicii români/vlahi din Serbia, insultându-i grosolan, iar obiceiuri şi tradiţii româneşti de mii de ani sunt denaturate în mod voit, special pentru a aduce atingere demnităţii românilor din Serbia, dar şi românilor în general.

Din dialogul purtat la faţa locului cu etnicii români/vlahi din Serbia a rezultat că nu este prima dată când astfel de texte extremiste şi xenofobe apar în mass-media sârbă, la care instituţiile competente din ţara vecină nu reacţionează în niciun fel.

Comisia pentru românii de pretutindeni a Senatului României solicită încetarea imediată a unor asemenea practici îndreptate împotriva românilor/vlahilor din Timoc şi care nu fac bine relaţiilor dintre poporul român şi sârb, dintre România şi Serbia.”, transmite Comisia pentru românii de pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.