DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorii vor ca titularul permisului de armă să fie informat de poliţie cu trei luni înainte de expirarea termenului

senat

Titularul permisului de armă ar trebui informat de poliţie cu trei luni înainte de expirarea termenului, pentru a se evita astfel cazurile de urmărire penală pentru neglijenţă, potrivit unei propuneri legislative iniţiate de deputaţi ai PSD-ALDE. Iniţiatorii proiectului înregistrat la Senat sunt deputaţii Neculai Iftimie şi Marian-Sorinel Vrăjitoru de la PSD şi Toma Petcu şi Ică Florică Calotă de la ALDE, conform Agerpres.

Aceştia propun modificarea art.25 alin. (2) din Legea nr.295/2004, astfel încât în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia să fie informat cu trei luni înainte de expirarea termenului de către structura de poliţie şi să fie obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a legii.

Proiectul prevede modificarea art.25 alin.(2) din Legea nr.295/2004, care stabileşte categoriile de arme şi muniţii, precum şi condiţiile în care deţinerea, portul, folosirea şi operaţiunile cu aceste arme şi muniţii sunt permise pe teritoriul României, în sensul că titularul permisului de armă este obligat să se prezinte la structura de poliţie competentă pentru prelungirea valabilităţii permisului, înainte de expirarea celor cinci ani.

"Legislaţia în vigoare prevedea înainte de republicarea legii sus menţionată că structura de poliţie competentă atenţionează titularul înainte de expirarea valabilităţii permisului. Legea actuală nu prevede obligaţia de atenţionare a expirării valabilităţii permisului şi, astfel, foarte mulţi titulari ajungă fie urmăriţi penal pentru neglijenţă', se arată în expunerea de motive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.