Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Adrian Ţuţuianu, la dezbaterea moțiunii Vela: 'Am asistat la un festival al sancţionării fără discernământ a populaţiei României'

Facebook
adrian tutuianu

Senatorul Adrian Ţuţuianu (Pro România) acuză "un transfer nepermis de putere" care ar fi avut loc în ultimele luni, dinspre Legislativ către Executiv, dar şi faptul că în perioada stării de urgenţă am asistat "la un festival al sancţionării fără discernământ a populaţiei României", potrivit news.ro.

"De trei luni de zile asistăm la un transfer nepermis de putere din zona Parlamentului către Executiv. Avem situaţii în care Guvernul legiferează pe bandă prin ordonanţe de urgenţă, avem două decrete prezidenţiale care au încălcat Constituţia pentru că au restrâns drepturi şi libertăţi fundamentale şi toată clasa politică a tăcut, din păcate, pe acest subiect”, a afirmat Adrian Ţuţuianu la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne.

El a acuzat numărul mare de amenzi date în perioada stării de urgenţă.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

"Am asistat, domnul ministru, la un festival al sancţionării fără discernământ a populaţiei României. 300.000 de amenzi date în două luni de zile, 600 de milioane de lei arată că statul român şi-a propus să fie unul represiv şi nu un stat democratic", a spus el.

Ţuţuianu a făcut comparaţia cu Marea Britanie, care în aceeaşi perioadă a dat 3.500 de amenzi.

"Cred că ar fi cazul să analizaţi în ce măsură a existat un fel de concurs între inspectoratele judeţene pentru sancţionarea fără discernământ a populaţiei României. (...) Cred că trebuie să realizaţi o analiză a acestor lucruri pentru că statul român trebuie să fie un stat democratic”, i-a spus Ţuţuianu ministrului de Interne.

Adrian Ţuţuianu l-a întrebat pe Marcel Vela câţi bani au fost încasaţi din amenzile aplicate şi dacă a pregătit actul normativ în baza căruia banii proveniţi din aceste sancţiuni să meargă la Fondul Naţional Unic pentru Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.