Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Alfred Laurențiu trage un semnal de alarmă: Agricultura va fi preluată în totalitate de străini. 20.000 de agricultori vor intra în faliment!

Alfred Laurentiu Antonio Mihai senator PSD

Senatorul de Ilfov, Alfred Laurențiu, atrage atenție unui lucru foarte grav care s-a întâmplat la discuțiile din Parlament cu privire la Bugetul pentru 2021. NU a fost adoptat nici un amendament doar pentru că Guvernul Coaliției PNL-USR/PLUS-UDMR voia sa își arate mușchii și să nu accepte nimic din ce a propus Opoziției. Asta în condițiile în care unele amendamente își doreau să salveze agricultura și fermierii români de la dezastru:

”Pentru prima oară în 30 de ani, acest buget trece fără nici un amendament. Nici măcar amendamentele coaliției nu au fost votate fiind legitime și acestea.

Printre cele mai vitale amendamente depuse de PSD, a fost și acela privind alocarea ajutoarelor pentru fermierii afectați de secetă.

Prin respingerea acestui amendament, alianța PNL-USR-UDMR condamnă la dispariție foarte mulți fermieri care au fost loviți de seceta de anul trecut și care acum sunt executați silit de furnizori. #detalii

Prin respingerea amendamentelor PSD privind sprijinul fermierilor afectați de secetă, Coaliția Austerității compromite grav sectorul agro-alimentar autohton, care ar fi trebuit să fie tratat ca sector economic strategic, de siguranță națională.

Este dovada clară a cinismului și a incompetenței actualei coaliții de guvernare care, pune în pericol nu doar existența acestor fermieri, ci și șansa ca agricultura să contribuie la creșterea economică promisă de guvernanți pentru acest an.

În cel mai scurt timp, vor deveni vizibile repercusiunile lipsei de coerență și neducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate față de fermierii României.

Disperarea fermierilor va fi din ce în ce mai mare și îi va mâna spre gesturi extreme, manifestații și acțiuni spontane și/sau organizate, atât la nivel local cât și la sediile administrației centrale.

Această Coaliție a Austerității - alianța PNL-USR-UDMR, respingând acest amendament cu aceiași atitudinea sfidătoare, arogantă, disprețuitoare, nu doar că pedepsește milioane de români, arată clar că nu îi pasă de reziliența sectorului agro-alimentar și de sustenabilitatea producerii de hrană de calitate la prețuri accesibile pentru consumatori și corecte pentru producătorii autohtoni.

Dezastrul va fi cuantificat total până la 30 iunie 2021, cu efect devastator asupra veniturilor pe care le va genera acest an agricol în PIB-ul țării.

Un milion de hectare de pământ vor rămâne necultivate.”, a spus senatorul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.