Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr, după ce CE a recomandat ca România să fie admisă în Schengen: 'E un examen pe care țara noastră l-a trecut'

Radu Pop
Angel Tilvar

Senatorul PSD Angel Tîlvăr salută recomandarea Comisiei Europene pentru ca România să fie admisă în Spațiul Schengen.

„Conform Raportului privind starea spațiului Schengen publicat recent, Comisia Europeană recomandă ca România, Bulgaria și Croația să fie admise în Spațiul Schengen.

Raportul are la bază Strategia privind Spațiul Schengen, adoptată anul trecut.

Conform documentului se subliniază „importanța finalizării spațiului Schengen.” Totodată, se recomandă Consiliului „să adopte deciziile care să permită Croației, României și Bulgariei să devină în mod oficial parte a acestui spațiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile.”

În noul context de securitate de la estul țării noastre, România, cu o graniță de 640 km cu Ucraina, asigură împreună cu UE și NATO, securitatea și stabilitatea în regiune. Este un fapt cert că România a îndeplinit condițiile cerute de aquis-ul comunitar.

Este deci nevoie cât se poate de repede ca România să beneficieze de una dintre cele mai concrete realizări ale UE. În cele 26 de țări (22 din UE și 4 din afara acesteia) zilnic, aproximativ 3,5 milioane de cetățeni, tranversează o frontieră internă a UE. Cetățenii români, trebuie să beneficieze de normele interne ale Spațiului Schengen, care elimină controalele la frontierele interne, armonizând și consolidând, în același timp, protecția frontierelor externe, lucruri pe care România le face în situația din Ucraina, a reprezentat un examen pe care țara noastră l-a trecut, lucru recunoscut și apreciat de către toți partenerii noștri", a apreciat, Angel Tîlvăr, senator PSD de Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.