Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: Performanțele “Guvernului Austerității”: firmele românești se închid

Angel Tîlvăr

 

Cu un cinism constant, premierul Cîțu își concentrează toată energia pe excursiile electorale prilejuite de mult trâmbițatul congres al PNL din toamna acestui an.

Între timp, în România reală, Oficiului National al Registrului Comerțului ne anunță că numărul firmelor radiate la nivel național a crescut cu 49,84% în primele cinci luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Peste 27.000 de firme românești au fost radiate din cauza inacțiunii guvernului pentru sprijinirea întreprinzătorilor autohtoni în perioada crizei care a fost generată de pandemia COVID-19.

Comerțul, repararea autovehiculelor, agricultura, silvicultura, pescuitul și construcțiile sunt cele mai afectate sectoare. Dar guvernele, inclusiv cel condus de domnul Cîțu, au tocmai rolul de a rezolva crizele care apar. În plus, au si mijloacele necesare.

Pentru că dincolo de statistici, închiderea firmelor înseamnă locuri de muncă pierdute, șomaj, sărăcie și vieți afectate negativ. De ce? Pentru că din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate! Pentru că doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru, iar Măsura 3 – capital de investiții a fost anulată cu totul. Pentru că au mințit cu nerușinare în programul electoral care putea să se intituleze simplu ”Nimic pentru români!”.

Singura preocupare a actualilor guvernanți este să angajeze, în numele României, împrumuturi care să afecteze cât mai multe generații, cu dobânzi halucinante.

Când PSD anunța creșterea economică, chiar și bazată pe consum, capitalul românesc era stimulat prin măsuri active de încurajare și finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii, cu pensii, salarii și alocații mărite consistent.

Acum, avem o creștere economică iluzorie bazată exclusiv pe împrumuturi, cu pensii, salarii și alocații înghețate.

Ca și cum nu ar fi în slujba cetățenilor, cabinetul Cîțu face doar politici economice și fiscale care să ducă la dispariția firmelor românești și la distrugerea capitalului autohton. Din păcate!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.