Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Cristian Lungu (PMP) cere demisia Secretarului de Stat Dan Dumitrescu şi spune că Ministerul, ca de obicei, nu dialoghează cu parlamentarii

facebook.com
Vasile Cristian Lungu

Senatorul PMP Cristian Lungu, consideră că secretarul de stat responsabil pentru relația Ministerului Sănătății cu Parlamentul, Dan Dumitrescu, ar trebui să plece imediat din funcție pentru răspunsurile neprofesioniste la interpelările adresate ministerului pe care îl reprezintă. „Dacă eu întreb ministerul despre erorile în raportarea deceselor declarate a fi datorate rujeolei, iar Secretarul de Stat îmi vorbeşte, paragraf după paragraf, exclusiv despre programele de screening destinate femeilor, nu putem trage decât o singura concluzie si anume aceea că am intrat deja demult în era în care ministerul este surd şi nu mai este ancorat în /nu mai palpează realitatea.” este reacția publică a senatorului PMP la ultimul răspuns primit la interpelarea sa adresată Ministerului Sănătății. „Oricare ar fi motivul acestui gest neprofesionist, responsabilul ministerial nu mai are ce căuta în această funcție”, mai spune senatorul Lungu.

Solicit Ministrului Sănătăţii să desemneze o altă persoană abilitată să ne răspundă la obiectul solicitărilor făcute. Considerăm că Ministerul ar trebui să constituie chiar o comisie specială care să cerceteze cele cerute prin interpelare şi să facă public un raport detaliat cu rezultatele cercetării, dacă o singură persoană nu poate răspunde decât evitând răspunsul.”, afirma senatorul.

Reamintim că prin interpelarea formulată la începutul lunii trecute, senatorul Lungu Vasile Cristian a cerut ministerului să răspundă de ce a raportat prin mass-media ca singură şi exclusivă cauză a deceselor rujeola (campanie mass-media ce a servit ca suport public pentru necesitatea unei legi a vaccinării) și nu a menţionat că în toate cele 35 de cazuri raportate copiii nu au fost vaccinaţi pentru că afecțiunile de care sufereau nu i-au calificat pentru vaccinare, aceştia fiind imuno-compromişi sau au avut alte co-morbidități.

Nu este prima solicitare la care se primesc asemenea răspunsuri. Dovadă sunt cele câteva reveniri ale senatorului asupra răspunsurilor primite de la acest minister având ca motiv comunicările pe lângă obiectul interpelărilor sau întrebărilor adresate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.