Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Cristian Lungu (PMP): `Criza forței de muncă din România poate fi rezolvată prin reducerea ajutoarelor sociale`

arhiva personala
Senatorul Cristian Lungu

In urma promisiunilor electorale, guvernul PSD-ALDE s-a ținut de cuvânt în ceea ce privește pomana electorala. Astfel, pensiile și ajutoarele sociale au crescut. Dar cu ce consecințe?

Bugetul tarii suferă de pe urma acestor creșteri, în ciuda avertizărilor specialiștilor, guvernul neținând cont de acestea. In ultimul an, deficitul bugetar înregistrat a fost peste pragul admis de Uniunea Europeana, anume peste 3%. Asa cum vedem cu ochii liberi, coaliția PSD-ALDE cu o mana da, cu trei ia. Pentru a acoperi cheltuielile sociale, s-au înregistrat creșteri spectaculoase în preturile bunurilor de consum, utilităților, carburanților.

De asemenea, modificările Codului Fiscal, prevazute a intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, au scos în strada mii de romani din toată tara. Aceștia protestează împotriva nedreptăților salariale ce urmează sa fie introduse de anul viitor.

In aceste condiții, senatorul Vasile-Cristian Lungu (PMP) considera ca: „Deși sunt necesare, trebuie sa recunoaștem ca exista o inegalitate în distribuirea acestor ajutoare. Foarte multi dintre cei ce beneficiază de aceste ajutoare nu au dreptul moral, iar cei ce au dreptul legal primesc indemnizații din bugetul de stat minimale.” In cadrul unei interpelări adresata către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, senatorul Vasile-Cristian Lungu cere răspuns la întrebări legate de tipurile de ajutoare sociale de care pot beneficia romanii, dar dorește și sa afle exact cat din PIB-ul României este alocat fiecărui tip de indemnizație sociala.

„Cred sincer ca sunt prea multi asistați social în România, asta în condițiile în care chiar în mass-media exista dovezi ale risipirii ajutoarelor sociale. Oameni perfect apți  de munca refuza sa muncească și prefera sa rămână în afara forței de munca pe cheltuiala statului. In același timp angajatorii prefera sa aducă din Vietnam sau China muncitori.”, mai spune senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.