Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Daniel Barbu, la prezentarea programului economic al partidului

daniel barbu

ALDE se manifestă ca un partid care apără statul de drept şi "domnia" legii, este un partid liberal şi vizează întărirea suveranităţii naţiunii române - sunt principalele teme ale manifestului politic al ALDE care prefaţează programul economic al formaţiunii, a declarat, miercuri, senatorul Daniel Barbu, preşedintele executiv al ALDE. 

"Pentru noi, liberalii din ALDE, statul de drept înseamnă un sistem de garanţii constituţionale şi legale efective ale drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Şi nu e vorba doar de drepturile politice, e vorba fundamental despre drepturile civile. O activitate liberă, prosperă, libera întreprindere nu poate fi imaginată decât atunci când drepturile civile sunt garantate efectiv şi nu sunt încălcate, când întreprinzătorul, ca şi cetăţeanul obişnuit, nu este la cheremul unui procuror, unui agent al fiscului sau al reprezentantului unei alte autorităţi", a afirmat Barbu la prezentarea programului economic al partidului, informează agerpres.ro.

Preşedintele Comunităţii Baptiste îl somează pe Iohannis: 'Ne-am cam săturat'


El a adăugat că ALDE este un partid liberal datorită convingerilor sale şi a faptului că liberalismul în România nu trebuie "să fie o comemorare a trecutului", ci un proiect de viitor. "Mai ales în faţa a ceea ce mulţi dintre noi, în ALDE şi în afara ALDE, consideră că este o schimbare de regim". 

În context, Barbu a susţinut că, "mai ales în ultimul an", votul cetăţenilor, mecanismele democratice, democraţia reprezentativă, prestigiul Parlamentului sunt "oarecum" trecute în plan secundar. 

"Există voinţa explicit formulată a unor agenţii ale statului şi a unor actori publici importanţi de a schimba paradigma. Paradigma aşa cum constatăm că se întâmplă sub ochii noştri este una nedemocratică. E vorba de adâncirea deficitului democratic în România zilelor noastre, lucru care ne îngrijorează, şi manifestul nostru vrea să întărească ataşamentul membrilor ALDE şi susţinătorilor ALDE faţă de valorile democraţiei liberale într-un context care e din ce în ce mai i-liberal, caracterizat de populism, de extremism şi de birocratizarea tuturor operaţiunilor statului", a afirmat liderul ALDE.

OFICIAL: Acuzațiile DIICOT în cazul soțului Andei Adam. Ce ar fi făcut în perioada 2009-2015



Cât priveşte cea de-a treia dimensiune a programului ALDE, Daniel Barbu a spus că, mai ales după Brexit, este nevoie de o întărire a suveranităţii naţiunii române asupra "propriilor ei alegeri", asupra politicilor publice şi a modului în care gândeşte prosperitatea şi libertatea". 

"Nu credem că UE trebuie să meargă mai departe pe calea supunerii fiecărei mişcări a cetăţenilor europeni unui ansamblu de reguli restrictive elaborate birocratic şi impuse de jos în sus. Credem că UE trebuie să fie mai simplă, mai liberă şi credem că principala sarcină a UE este să ajute naţiuni cum este a noastră pe calea convergenţei, nu pe calea reglementării fiecărei etape şi fiecărui moment al vieţii cetăţenilor", a mai precizat liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.