Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Laura Scântei: 'Soluţiile propuse de PNL, însuşite de Comisia pentru votul în diaspora, îşi vor atinge scopul'

vot alegeri referendum

Senatorul PNL Laura Scântei consideră că soluţiile legislative ale PNL, incluse de Comisia specială parlamentară pentru votul în diaspora în proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale, îşi vor atinge scopul la scrutinul din toamnă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

"Parlamentarii PNL din comisie au transpus în soluţii legislative atât cele asumate politic de conducerea PNL, cât şi recomandările transmise Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la identificarea soluţiilor legislative pentru a facilita exerciţiul democratic al votului atât de cetăţenii români din ţară, cât şi a celor din diaspora, pentru a fi evitate situaţii de felul celor întâlnite în 26 mai. (...) Cred că măsurile şi soluţiile legislative propuse de PNL, însuşite de colegii din Comisia specială, îşi vor atinge scopul la alegerile din toamnă pentru alegerile prezidenţiale. Din acest punct de vedere ne-am atins obiectivul politic. E foarte important ca Guvernul şi toate celelalte autorităţi implicate să realizeze până la organizarea alegerilor din toamnă şi o campanie publică de informare cu privire la toate modificările pentru ca toţi cetăţenii României să îşi cunoască drepturile şi noile modificări în acest context electoral", a afirmat joi Laura Scântei, membru al Comisiei pentru votul în diaspora.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

Ea a subliniat că pentru finalizarea proiectului este necesar votul în ambele Camere şi a amintit câteva modificări aduse legislaţiei în vigoare.

Citește și: Radu Banciu iese din nou la rampă! Acesta nici nu e un partid, e un apendice al frustrărilor

"Pentru exercitarea votului în diaspora au fost introduse, ca soluţii de fond, votul anticipat pe durata a trei zile, începând cu ziua de vineri şi sâmbătă, prealabile zilei de votare, cu un program specific, precum şi extinderea votului prin corespondenţă la alegerile pentru preşedinte. Au fost introduse, de asemenea, soluţii legislative menite să debirocratizeze procesul de votare, pornind de la generarea automată în format electronic a listelor suplimentare pentru străinătate, semnarea pe un dispozitiv electronic exclusiv pentru cetăţenii români care votează pe liste suplimentare în diaspora. Au fost introduse mai multe măsuri de ordin organizatoric, atribuţii pentru membrii comisiilor secţiilor de votare în ceea ce priveşte folosirea tabletelor pentru verificarea identităţii alegătorilor", a adăugat senatorul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.