Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul McCain considera posibila o ofensiva militara a lui Putin spre Odesa

mccain

Senatorul republican John McCain nu exclude posibilitatea unei ofensive a trupelor ruse spre Odesa, în sudul Ucrainei, la ordinul președintelui Vladimir Putin, după cum relatează în pagina sa electronică postul de televiziune ucrainean TSN.

Potrivit acestuia, Putin a obținut deja controlul asupra estului Ucrainei, de aceea în curând este posibilă o continuare a ofensivei insurgenților proruși înarmați, în special în direcția Mariupol, important oraș port ucrainean pe coasta Mării Azov.

"Dacă el (Putin) crede că va putea să scape ieftin și că nu va plăti un preț corespunzător, atunci ar putea să încerce să avanseze spre Odesa dinspre Republica Moldova", a afirmat McCain, citat de TSN, în opinia căruia, Moscova ar putea recurge pentru aceasta la cei 1400 de militari din cadrul așa-numitei forțe de menținere a păcii din Transnistria.

Într-o reacție la declarația senatorului republican, mediatizată pe larg de media ucrainene, agenția de presă (semioficială) rusă Ria Novosti scrie că pacea în Transnistria este asigurată în prezent de 402 militari ruși, de 492 militari transnistreni, 355 de militari moldoveni plus 10 observatori militari din Ucraina.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.