Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul mistreților lovește din nou: Cel mai bogat liberal dă iar statul în judecată, nemulțumit de milioanele primite

ecopolitic.ro
ion iordache

Ion Iordache, senator de Gorj, este, probabil, cel mai bogat parlamentar român. Deși a lucrat toată viața numai la stat, Iordache de la Gorj, supranumit în ultimii ani și ”senatorul mistreților” datorită terenurilor de vânătoare pe care le deține, este milionar.

Readus în PNL, senatorul Iordache a dat statul în judecată, după ce a trebuit să își împuște toți mistreții de pe terenurile sale de vânătoare. Obligat de lege să sacrifice vreo 2.000 de porci din cauza peste porcine africane, Iordache, prin firma SC Greenadel Prod SRL, a dat în judecată Direcția Sanitar Veterinară Gorj și ANSVSA. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au dat câștig de cauză și au decis ca senatorul să primească despăgubiri de 7.839.237,36 de lei, scrie presa locală. Însă, nu este suficient pentru liderul liberal.

Ion Iordache, care este și președinte al PNL Gorj, a dat iar statul în judecată și vrea mai multe milioane decât cele stabilite de instanță. În noul proces deschis la Tribunalul Gorj împotriva acelorași instituții, ”senatorul mistreților” cere dobânda legală aferentă și corelarea cu creșterea inflației, adică încă aproape trei milioane de lei.,

”Acordă termen de judecată la data de 27 februarie 2024, ora 10,00, pentru ca pârâţii să studieze cererea depusă la dosar de către reclamantă la acest termen de judecată în vederea exprimării unui punct de vedere raportat la aceasta.”, se arată în minuta de judecată a magistraților gorjeni.

Ion Iordache, a cărui declarație de avere este impresionantă, cu sute de hectare de teren, mulți bani, bijuterii și ceasuri, este căsătorit, iar soția senatorului milionar lucrează pe un salariu de numai 5.000 de lei la una dintre firmele pe care le controlează, chiar cea care cere bani în plus la despăgubirile primite.

Fosta firmă a lui Iordache, SC Ydail Construct SRL, acum administrată de fiul său, are contracte cu statul de peste 300 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.