Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu, atac la USR: 'Cât ați fost la guvernare nu v-a păsat de salariul minim!'

Radu Pop
Facebook
Alfred Laurentiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu critică protestul organizat de USR în fața Ministerului Muncii.

„USR-iștii nu și-au dorit decât să facă circ, în fața Ministerului Muncii.

Ieri a avut loc un așa zis protest la ministerul Muncii, organizat de unele ONG-uri ,,REZIST” pentru a cere creșterea salariului minim.

Exact în momentele acestea critice, usr-iștii și cei din ONG-uri ,,REZIST” au rămas în criză …… de idei. Vă reamintesc domnilor, cât ați fost la guvernare nu v-a păsat de salariul minim!

Ați uitat domnilor USR-iști cum ați procedat? Ați transmis instituțiilor europene că vă opuneți introducerii salariului minim la nivel european!

PSD a mărit salariul minim ori de câte ori a fost la guvernare! Iar în Parlamentul European a inițiat și a susținut ferm instituirea salariului minim la nivel european!

USR a refuzat de nenumărate ori, în ultimele săptămâni, invitația ministrului Muncii de a purta discuții cu privire la salariul minim, împreună cu reprezentanții ministerului, ai sindicatelor și ai patronatelor.

Nu i-a interesat de românii care muncesc pe salariul minim și nici de sărăcia în muncă.

PSD va face o nouă propunere, în cadrul guvernului, pentru majorarea salariului minim, după finalizarea negocierilor cu sindicatele și cu patronatele”, a precizat Alfred Laurențiu, pe pagina sa de Facebook.

Comunitatea Declic a protestat, marţi, 26 iulie, cu tobe la Ministerul Muncii pentru a-i cere ministrului Budăi majorarea salariului minim în acord cu valoarea coşului de consum pentru un trai decent. Protestul a fost generat de planul Guvernului de a continua să ignore legea care prevede corelarea salariului minim pe economie cu valoarea coşului de consum pentru un trai decent, în condiţiile în care peste 1,3 milioane de români muncesc pe salariul minim pe economie şi trăiesc la limita subzistenţei, spun membrii comunităţii.

Potrivit unui comunicat oficial, ”toboşarii s-au asigurat că, de această dată, protestatarii nu vor mai fi ignoraţi de minister, aşa cum s-a întâmplat cu cererile de audienţă oficiale depuse în prealabil de Comunitatea Declic”, informează News.ro.

Protestul a fost generat de planul Guvernului de a continua să ignore legea care prevede corelarea salariului minim pe economie cu valoarea coşului de consum pentru un trai decent. Peste 1,3 milioane de români muncesc pe salariul minim pe economie şi trăiesc la limita subzistenţei, spun membrii comunităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.