Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai acuză un parteneriat incredibil: PNL - AUR și USR vor să închidă două mine

ziare.com
Alfred Laurentiu Mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai acuză PNL, AUR și USR de un parteneriat prin care vor să închidă două mine din România, fără ca alte unități de producție de energie să fie deschise în loc.

"Conform OUG 108/2022, CET Paroșeni și minele Lupeni și Lonea, urmează să fie închise. Deși PSD a depus amendamente pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic, membrii PNL, AUR și USR din Comisia economică și Comisia pentru energie, au votat respingerea acestor amendamente. Sincer NU ne așteptam ca membrii PNL, AUR și USR din cele două comisii să voteze respingerea acestor amendamente.

Dacă votul acestora se va menține în forma finală a legii, atunci România va trebui să își reducă capacitatea de producție a energiei electrice cu încă 150 de MWh, ceea ce ar vulnerabiliza și mai mult sistemul energetic național. Așa cum am suștinut de fiecare dată, exploatările bazate pe cărbune pot fi trecute în conservare doar atunci când sunt înlocuite de alte unități echivalente. Grupul senatorilor PSD va insista în dezbaterea din Plenul Senatului pentru adoptarea acestor amendamente și face un apel la toți senatorii altor formațiuni politice care pretind că vor să apere cetățenii și economia în contextul crizei energetice să voteze cele două amendamente", scrie senatorul PSD pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.